Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії

Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії

У Будапешті побудують теплогенеруючі установки на геотермальній енергії потужністю від 10 до 20 МВт.

2 хв на прочитання16 Квітня 2021, 19:02
Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії Будапешт будуть опалювати за допомогою геотермальної енергії
Поділитись:

Європейські міста переходять на відновлювальну енергетику. І це задля збереження довкілля та природи, людських ресурсів і майбутнього розвитку планети. 

Великомасштабний проект у столиці Угорщини реалізує місцева компанія централізованого теплопостачання FŐTÁV та ісландська група Arctic Green Energy, які підписали угоду про співпрацю, передає  ecotown. 

Угода передбачає розвідку потенційних локацій, отримання необхідних дозволів і загальну технічну, економічну та юридичну підготовку.

У довгостроковій перспективі FŐTÁV планує встановити від 150 до 200 МВт геотермальних теплогенерувальних потужностей у Будапешті. Вона заявила, що відкрита для інших починань з Arctic Green Energy та іншими партнерами.

Проект з інтеграції геотермальної енергії у систему централізованого теплопостачання у Будапешті дасть змогу уникнути до 21 тис. тонн викидів вуглекислого газу на рік. Ціноутворення на геотермальні теплові агрегати буде контролюватися угорським органом регулювання енергетики та комунальних послуг.

Ісландський розробник і оператор «зеленої» енергетики має 508 теплових центрів і 4,1 ГВт потужностей із виробництва теплової енергії, які обслуговують 50 мільйонів квадратних метрів. Він також має великі плани розширення для Польщі, Німеччини та інших європейських країн. Крім того, його найбільшим бізнесом є 49 % спільного підприємства з Sinopec у Китаї. Arctic Green Energy каже, що фірма має 35 % частки ринку в найбільш густонаселеній країні.

Згідно зі своєю програмою «Зеленого централізованого теплопостачання», Угорщина має намір скоротити частку природного газу у централізованому теплопостачанні з 70 % до 50 % до 2030 року.

Нагадаємо,   у Берліні дахи всіх будівель облаштують сонячними панелями,  а данці зведуть чотири сонячні станції, які даватимуть енергію для 120 тис. домогосподарств.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.