Догори
Дати відгук

Борщ стане ще смачнішим – проста хитрість, про яку знають не всі господині

Страва вийде більш м'якою і без кислого присмаку.

2 хв на прочитання16 Листопада 2023, 22:14
 Борщ стане ще смачнішим проста хитрість поради рецепт борщу Фото:Pixabay Борщ стане ще смачнішим проста хитрість поради рецепт борщу Фото:Pixabay
Поділитись:

Важко уявити собі людину, яка не любить українського червоного борщу. Так само важко знайти людину, яка б не знала, як його готувати. Скільки господинь, стільки й рецептів приготування цього червоного супу. Кожна жінка має свої секрети та хитрощі, які роблять її борщ унікальним та неповторним, інформує Ukr.Media.

Усі ми знаємо, що особливого смаку та аромату борщу додають пасеровані на сковорідці овочі. При цьому, овочі потрібно обсмажувати на рафінованій олії без запаху і робити це всього кілька хвилин. Не слід занадто сильно засмажувати овочі, інакше готовий суп вийде несмачним. Ідея додавати в борщ не сирі овочі, а овочеву засмажку цікава тим, що так овочі віддадуть супу набагато більше смаку й аромату.

Крім цього, час приготування страви скорочується в рази, адже, в готовий бульйон потрібно додати готові овочі. Після цього достатньо прокип'ятити борщ кілька хвилин, щоб усі інгредієнти "подружилися" між собою і можна подавати його до столу.

Ще одним невід'ємним компонентом будь-якого борщу крім овочів є сметана. Її ми звикли додавати до борщу безпосередньо перед їжею. Однак, досвідчені кухарі радять робити це по-іншому. Перед тим, як додавати сметану до борщу, її слід обсмажити на чистій сковорідці протягом 2-3 хвилин.

Щоб засмажка вийшла смачною, сметану краще брати високої жирності. Ідеально підходить для цього домашня сметана або вершки. А додавати смажену сметану в борщ потрібно за кілька хвилин до закінчення приготування. Завдяки цьому, готовий борщ буде дуже смачним і ніжним на смак. Сметана забере зайву кислоту та нейтралізує стійкий запах томатів чи пасти в борщі.

Після того, як ви додасте в борщ сметану, прокип'ятіть його ще кілька хвилин і можете забирати каструлю з вогню. Залиште суп на 10-15 хвилин, щоб він настоявся і тільки після цього можете розливати його в порційні тарілки та подавати до столу. Не забудьте посипати борщ рубаною свіжою зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитання31 хвилину тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитаннягодина тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання2 години тому
Державна екоінспекція змусила порушників компенсувати шкоду за вирубку дерев на Миколаївщині. Фото ілюстративне
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання4 години тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання6 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання7 годин тому
Запорізька АЕС вдруге за тиждень на межі блекауту
1 хв на прочитання7 годин тому