Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки: у проекті від МКІП візьмуть участь 15 закладів

2 хв на прочитання07 Серпня 2024, 09:15
Фото: nus.org.ua

У МКІП визначили етапи реалізації проєкту для працівників бібліотечних закладів "Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки".

Бібліотеки - це не книгосховища. Принаймні, не в Україні сьогодні. Це місця зустрічей, прихистку і активностей. Це важливі елементи культурної інфраструктури будь-якого суспільства. У період війни книгозбірні стали ще й місцем розміщення гуманітарних пунктів, ЦНАПів та інших важливих для громад інституцій та структур. Тому у Міністерстві культури та інформаційної політики вирішили перетворити книгозбірні на як простір психосоціальної підтримки.

У пілоті проєкту «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 15 бібліотек у 6 регіонах.

Експерти створять спеціальні програми для тренерів, які навчатимуть працівників бібліотек технікам психосоціальної підтримки.

"МКІП разом з партнерами запустило амбітний проєкт, який має на меті зробити бібліотеки просторами, де люди зможуть отримати першу психологічну допомогу. Міністерство зацікавлене максимально розширювати мережу закладів, де би українці могли отримати психосоціальну підтримку", – зазначили у відомстві.

Учасники зустрічі обговорили наступні кроки з реалізації проекту. Це, зокрема, розроблення та впровадження спільних з UNESCO спеціалізованих освітніх програм з проведення навчання для працівників сфери культури щодо підтримки ментального здоров’я. А також проведення спільних з UNESCO заходів на ключових етапах реалізації спільного проєкту у поточному році рік. 

У межах проекту МКІП бібліотечні працівники опанують техніки самодопомоги, першої психологічної допомоги та окремі арттерапевтичні техніки, які можна використовувати при проведенні заходів з психосоціальної підтримки та психоемоційного розвантаження. На базі кожної бібліотеки, що бере участь у пілотному проекті, проведуть не менше 5 заходів з психосоціальної підтримки для відвідувачів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: