Без борошна та манки: як приготувати шоколадну запіканку на сніданок

2 хв на прочитання07 Вересня 2022, 23:40

На швидку руку

Сирна запіканка є однією з найчастіших страв, які готують на сніданок. Популярність запіканки в тому, що для її приготування потрібно небагато зусилля і 10−15 хвилин часу, пише «Uainfo.org».

Сирна шоколадна запіканка на швидку руку без борошна та манки, за цим рецептом вийде дуже смачною як у теплому вигляді, так і холодна після холодильника. Тож якщо після сніданку цей десерт залишився, його сміливо можна доїсти як в обід, так і на вечерю. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, а замість какао можна використовувати розтоплений шоколад.

Шоколадна запіканка без борошна та манки: рецепт приготування

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Сир добре перемішуємо з цукром, сіллю, яйцями, какао або розтопленим шоколадом, крохмалем, сметаною та ванільним цукром.
  2. Все перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
  3. Потрібно зім'яти папір для випічки, щоб він став пластичним, і вистилаємо форму, намагаючись не порушити її цілісність. Можна взяти порційні маленькі форми, щоб запіканка приготувалася швидше.
  4. Викладаємо сирну масу у форму та розрівнюємо.
  5. Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції протягом години.
  6. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку на 20-30 хвилин у духовці.
  7. Коли запіканка злегка охолоне, перекладаємо її на блюдо для подачі та прикрашаємо сметаною чи розтопленим шоколадом.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: