Банки стерилізувати не обов'язково: простий рецепт маринованих помідорів

1 хв на прочитання02 Вересня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко»

Подарує справжнє гастрономічне задоволення, коли настане час відкрити першу баночку.

Мариновані помідори можуть бути гострими, солодкими або пікантними — все залежить від того, як ви вирішите їх приготувати. Цей рецепт, простий у виконанні, подарує вам задоволення від процесу приготування та справжнє гастрономічне задоволення, коли настане час відкрити першу баночку.

Банки для цього рецепту стерилізувати не обов'язково — головне, щоб вони були сухими й чистими. Кришки достатньо ошпарити окропом і залишити на 5 хвилин.

Інгредієнти (на 3 банки об'ємом 1 л):

помідори — приблизно 1,6-1,8 кг;

вода — 1,5 л;

сіль — 1 ст. л. (з гіркою);

цукор — 200 г;

лист лавровий — 3 шт.;

перець чорний горошком — 5 шт.;

перець запашний горошком — 5 шт.;

гвоздика — 3 бутони;

насіння кропу (за бажання) — 1/2 ч. л.;

оцет 9 % столовий — 100 мл.

Приготування.

Для приготування помідори промити й обсушити.

Укласти помідори у банки. Щоб помідори не лопалися, перед укладанням у банку потрібно їх проколоти в області плодоніжки.

Обережно залити окропом. Накрити стерильними кришками та залишити на 15 хвилин.

Потім воду злити у каструлю, поставити на вогонь, додати сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику і за бажання насіння кропу. Довести до кипіння, варити близько двох хвилин. Вимкнути вогонь і в останню чергу влити оцет.

Відразу залити киплячим маринадом банки з помідорами.

Закрутити кришки, відразу ж перевернути, дивлячись, аби ніде не підтікало. Закутати й залишити до повного остигання.

Найсмачніші помідори готові! За 1,5 місяця вже можна відкривати.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: