Мариновані помідори можуть бути гострими, солодкими або пікантними — все залежить від того, як ви вирішите їх приготувати. Цей рецепт, простий у виконанні, подарує вам задоволення від процесу приготування та справжнє гастрономічне задоволення, коли настане час відкрити першу баночку.
Банки для цього рецепту стерилізувати не обов'язково — головне, щоб вони були сухими й чистими. Кришки достатньо ошпарити окропом і залишити на 5 хвилин.
Інгредієнти (на 3 банки об'ємом 1 л):
помідори — приблизно 1,6-1,8 кг;
вода — 1,5 л;
сіль — 1 ст. л. (з гіркою);
цукор — 200 г;
лист лавровий — 3 шт.;
перець чорний горошком — 5 шт.;
перець запашний горошком — 5 шт.;
гвоздика — 3 бутони;
насіння кропу (за бажання) — 1/2 ч. л.;
оцет 9 % столовий — 100 мл.
Приготування.
Для приготування помідори промити й обсушити.
Укласти помідори у банки. Щоб помідори не лопалися, перед укладанням у банку потрібно їх проколоти в області плодоніжки.
Обережно залити окропом. Накрити стерильними кришками та залишити на 15 хвилин.
Потім воду злити у каструлю, поставити на вогонь, додати сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику і за бажання насіння кропу. Довести до кипіння, варити близько двох хвилин. Вимкнути вогонь і в останню чергу влити оцет.
Відразу залити киплячим маринадом банки з помідорами.
Закрутити кришки, відразу ж перевернути, дивлячись, аби ніде не підтікало. Закутати й залишити до повного остигання.
Найсмачніші помідори готові! За 1,5 місяця вже можна відкривати.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.