А ви пробували поєднати баклажани з родзинками? Завдяки пружній текстурі цього овочу та здатності вбирати інші смаки та аромати, у вас вийде смачна закуска з ледь помітним солодкуватим присмаком. Готувати її дуже просто і вона підійде тим, хто не любить оцет у складі страв. В холодну пору року ви отримаєте чудовий гарнір до м’ясних страв, додаток до макаронів, рису чи картоплі або топінг для брускет і бутербродів.
Беріть пружні баклажани будь-якого сорту та середнього розміру, бо в них не буде надто багато насіння. Використовуйте томати щільної текстури, щоб довго не виварювати страву. Часник додавайте на свій смак, але так, щоб він не затьмарив смак родзинок.
КРОК 1
Помийте 450 г баклажанів, зріжте хвостики та поріжте плоди середнім кубиком. Розігрійте пательню з 50 мл соняшникової олії, перекладіть баклажани та обсмажте до появи золотавої скоринки. Тим часом поставте стерилізуватися банки та кришки зручним для вас способом.
КРОК 2
Помийте 500 г томатів, розріжте їх навпіл, виріжте плодоніжку та перебийте в чаші блендера чи перекрутіть на м’ясорубці. Перелийте у велику каструлю, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин на середньому вогні.
КРОК 3
В каструлю додайте смажені баклажани, вичавте 3 зубчики часнику, додайте 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ст. л. родзинок. Варіть на повільному вогні ще 10 хвилин.
КРОК 4
Перекладіть у стерилізовані банки та щільно закрутіть кришками. Залиште охолоджуватися за кімнатної температури, а потім приберіть в прохолодне місце та зберігайте до року.