Догори
Дати відгук

Баклажани, як гриби: смачна закуска на зиму

Чудова грибна закуска

1 хв на прочитання12 Вересня 2022, 22:02
Поділитись:

Баклажани, як гриби, відомі багатьом. Це смачна і проста пікантна закуска, яку точно не відрізниш від справжнього грибного делікатесу.

Відмінна закуска, на готування якої ви не витратите багато часу, а результат вас порадує в зимовий час, коли відкриєте баночку і поставите на стіл таку чудову, грибну закуску.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • кріп, пучок;
  • сіль, 1.5 ст.л;
  • оцет 9%, 70 г;
  • олія, 80 г;
  • гострий перчик до смаку.

Процес приготування

  • З перерахованої кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 500 г.
  • Баклажани ріжемо у довільній формі, як вам більше подобається.
  • Доводимо воду до кипіння і опускаємо баклажани, занурюємо їх і перемішуємо, щоб вони були у воді і варимо близько 5 хвилин, після того, як вони закиплять. Виймаємо шумівкою баклажани в сито і даємо добре стекти.
  • Часник дрібно рубаємо ножем або тремо на тертці, пропускаємо через прес.
  • Змішуємо баклажани з часником, кропом, сіллю та цукром, шматочками гострого перцю, олією та оцтом. Добре перемішуємо.
  • Розкладаємо у стерилізовані баночки, накриваємо кришками.
  • Ставимо банки на рушник у каструлю, вливаємо гарячу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання води 15 хвилин.
  • Кришки закручуємо. Банки перевертаємо і кутаємо до остигання.
  • Зберігаємо консервацію в будь-якому прохолодному та темному місці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.