Американський пиріг з яблуками : швидко та надзвичайно смачно

1 хв на прочитання02 Листопада 2022, 11:02

Ароматний рецепт сезонного пирога

Свого часу американський яблучний пиріг став символом процвітання цілої нації. Пропонуємо приготувати це традиційно блюдо сьогодні і дізнатися, за що ж американці так полюбили яблучні закриті пироги

СКЛАДОВІ

Борошно300 г 
Яблука8 шт 
Масло200 г 
Лимонний сік0,5 ч.л. 
Крохмаль1 ст.л. 
Цукор1-2 склянки 
Вода1/4 ст.л. 
Корицяза смаком 
Сільза смаком

Як приготувати традиційний американський пиріг — покроковий рецепт

  1. Масло кімнатної температури порубайте на невеликі кубики, борошно просійте з сіллю. Додайте масло і розітріть до поява крихти. У суху суміш поступово, невеликими порціями додайте воду з лимонним соком, замісіть тісто і скачайте в кулю. Накрийте тісто плівкою і приберіть в холодильник на півгодини.
  2. Яблука помийте, почистіть і розріжте кожну половину на 5 частин. Полийте лимонним соком, додайте цукор, крохмаль, корицю і ретельно перемішайте.
  3. Розділіть тісто у відношенні 2/3. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму. Для того, щоб тісто добре пропеклося, проткніть дно виделкою по всій площі коржа.
  4. Зверху викладаємо яблука і накриваємо «кришкою» з тіста: для цього розкачайте тісто, що залишилося, скрутіть  краї та зробіть отвір посередині. Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо в духовку, розігріту до 180 ° С, на 50-60 хвилин.

Перед подачею охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: