Ольга Шевченко1 хв на прочитання02 Листопада 2022, 11:02
Свого часу американський яблучний пиріг став символом процвітання цілої нації. Пропонуємо приготувати це традиційно блюдо сьогодні і дізнатися, за що ж американці так полюбили яблучні закриті пироги
СКЛАДОВІ
Борошно | 300 г | |
Яблука | 8 шт | |
Масло | 200 г | |
Лимонний сік | 0,5 ч.л. | |
Крохмаль | 1 ст.л. | |
Цукор | 1-2 склянки | |
Вода | 1/4 ст.л. | |
Кориця | за смаком | |
Сіль | за смаком |
Як приготувати традиційний американський пиріг — покроковий рецепт
- Масло кімнатної температури порубайте на невеликі кубики, борошно просійте з сіллю. Додайте масло і розітріть до поява крихти. У суху суміш поступово, невеликими порціями додайте воду з лимонним соком, замісіть тісто і скачайте в кулю. Накрийте тісто плівкою і приберіть в холодильник на півгодини.
- Яблука помийте, почистіть і розріжте кожну половину на 5 частин. Полийте лимонним соком, додайте цукор, крохмаль, корицю і ретельно перемішайте.
- Розділіть тісто у відношенні 2/3. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму. Для того, щоб тісто добре пропеклося, проткніть дно виделкою по всій площі коржа.
- Зверху викладаємо яблука і накриваємо «кришкою» з тіста: для цього розкачайте тісто, що залишилося, скрутіть краї та зробіть отвір посередині. Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо в духовку, розігріту до 180 ° С, на 50-60 хвилин.
Перед подачею охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою.