Догори
Дати відгук

Альтернатива: папір вироблятимуть з соломи

3 хв на прочитання06 Травня 2019, 14:44
Поділитись:

Компанія актора Вуді Гаррельсона Prairie Pulp&Paper запускає виробництво паперу з сільськогосподарських відходів

Цей папір на 80% складається з соломи — екологічна альтернатива деревині, яка збереже навколишні ліси. Папір Step Forward буде продаватися в Staples. GP підготував найбільш цікаві уривки з інтерв’ю Вуді Гаррельсона для Triple Pundit:

Змiна пiдходу до виробництва паперу iстотно вплинула б на збереження лiсiв.
За ліси я переживаю вже давно. Від трьох до шести мільярдів дерев щорічно вирубують у світі, щоб зробити папір. Світовий попит у цьому сегменті складає 400 млн тонн на рік, і ця цифра у найближчі 15 років збільшиться вдвічі. А це завелике навантаження на ліси.
Я був проти вирубки лiсiв.
У 1996 році я брав участь в демонстраціях на мосту Золоті Ворота проти вирубки дерев червоних порід у Північній Каліфорнії (під час цієї демонстрації Вуді був заарештований). А ще раніше, у 1992-муе, я брав участь проти передачі 6 млн акров лісів у Монтані під лісозаготівлі. Мене це дуже зачіпало. Я навіть зв”язався з друзями з Грінпісу і ми почали працювати над тим, як це можна було зупинити. Але в процесі я зрозумів, що навіть коли виходить врятувати той чи інший ліс від вирубки, десь ще починають вирубати дерева. Як у грі “Прибий крота” (аркадна гра, завдання якої — бити молотком по кротах, які хаотично з’являються з норок).
Запустити першу в Пiвнiчнiй Америцi паперову фабрику, яка не використовуi деревину.
Ми плануємо це зробити у наближчі 3-5 років. Це буде екофабрика поза системою. Будемо виробляти папір на 100% з сільськогосподарських відходів — те, що залишається на фермерських господарствах. Ціна буде така ж сама, як і за звичайний папір або навіть нижчою. І тоді відбудеться революція в цій області. Ми обов’язково будемо випускати й іншу паперову продукцію: газети, серветки, упаковку. Але зараз ми зосереджені на офісному папері.
Ми витратили кiлька мiльйонiв доларiв на дослiдження.
На наукові роботи у нас пішло 14 років, щоб довести перші аркуші офісного паперу до ринку. Для переходу на стовідсоткові показники нам необхідно ще кілька місяців.
Попит на папiр продовжуi зростати.
Незважаючи на прогнози щодо появи гаджетів та інновацій, попит на папір не зменшився, а збільшився в офісах. Але я вірю, що інновація — створення паперу з соломи — збереже велику кількість лісів.
Компанія Prairie Pulp & Paper запропонувала автору статті Сіджелу протестувати якість друку на кольоровому та чорно-білому лазерних принтерах. Результати виявилися вдалими в обох випадках. Як зізнається сам автор, друкувати було приємніше завдяки усвідомленню, що він рятує дерева.
Про автора: м-р Сіджел — професійний інженер, винахідник, консультант та автор. Співавтор екологічного трилера Vapor Trails, першого з серії книг, які присвячені впливу людського фактора у різних сферах сталого розвитку, враховуючи енергетичні, продовольчі та водні ресурси.

Автор: RP Siegel, для портала TriplePundit.com

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
Енергоатом Посилення співпраці Атомна галузь
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
Хімічний індустріальний парк Рівне Відновлювальні джерела енергії
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Ситуація в енергосистемі на 13 квітня: діють обмеження споживання на Харківщині та Дніпропетровщині
1 хв на прочитання13 Квітня 2024
Графіки, відключення та пошкодження: ситуація в енергосистемі на 11 квітня
1 хв на прочитання11 Квітня 2024
Зруйновано Трипільську ТЕС - "Центренерго" втратило 100% генерації
1 хв на прочитання11 Квітня 2024