Аґрусове варення — делікатес, який так смакує взимку. «Уніан» ділиться рецептом варення-«п’ятихвилинки» з аґрусу.
Інгредієнти:
аґрус — 600 г
цукор — 500 г
вода — 100 мл
Приготування.
Аґрус перебрати, видалити сміття та відщипнути хвостики. Помити підготовлені ягоди і покласти на рушник обсохнути.
Перекласти аґрус в емальовану каструлю. Засипати його половиною цукру, прибрати в холодильник на 3-4 години, або навіть на всю ніч, щоб аґрус пустив сік.
Дістати каструлю з холодильника, влити в аґрус воду. Покласти її на слабкий вогонь, довести вміст до кипіння. Всипати решту цукру, акуратно дерев'яною лопаткою перемішати ягідну масу. Знімати з поверхні варення піну, що утворюватиметься.
Варити його на мінімальному вогні 5 хвилин після закипання, після чого зняти каструлю з плити й дати вмісту повністю охолонути.
Потім знову покласти каструлю на плиту, довести до кипіння, варити 5 хвилин, зняти й дати охолонути. Повторити те ж саме втретє, а потім перелити гаряче варення у невеликі стерилізовані банки. Закрити стерильними кришками й дати охолонути в теплі.
Зберігати варення слід у прохолодному місці.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.