Догори
Дати відгук

Аграрії отримали перші компенсації за придбану с/г техніку українських виробників

Загальна сума компенсації -  220 тисяч грн.

2 хв на прочитання25 Травня 2024, 13:29
Перші компенсації Техніка українських виробників Аграрний сектор Перші компенсації Техніка українських виробників Аграрний сектор
Поділитись:

Перші три агропідприємства отримали 25% компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українських виробників. Загальна сума компенсації -  220 тисяч грн. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко, пише Урядовий портал.

“Програма часткової компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробництва — одна зі складових підтримки локального виробника в рамках політики “Зроблено в Україні”. Завдяки цьому аграрії змогли з меншими витратами придбати більш сучасну техніку і підвищити свою продуктивність та конкурентоздатність на ринку. І що важливо, такими кроками ми сприяємо зростанню попиту на українську сільгосптехніку та прагнемо стимулювати збільшення обсягів її виробництва. Цей ефект ми бачили у попередні роки дії програми. Цьогоріч на компенсації за купівлю української сільгосптехніки ми заклали в бюджет 1 млрд грн”, - зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко. 

Перші три агропідприємства, які отримали компенсацію, працюють в Дніпропетровській, Тернопільській та Черкаській областях. Загальна вартість придбаної ними сільгосптехніки - 880 тис.грн. 

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання,  агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. На сьогодні до Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено 6 691 номенклатурну позицію техніки та обладнання 64 українських виробників. Перелік постійно оновлюється відповідно до заявок, які надходять до міністерства. Участь в програмі бере 31 банк.

Більше новин читайте на GreenPost.

.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення: Хашем Аль-Гайлі
Лічені хвилини заміть довгих років ув’язнення: біолог представив революційну концепцію в'язниці майбутнього
3 хв на прочитання16 хвилин тому
Грибні жувальні цукерки. Фото: австралійське Управління харчових продуктів (NSW)
В Австралії відкликали з продажу грибні жувальні цукерки — кількох людей госпіталізували з «тривожними галюцинаціями»
2 хв на прочитаннягодина тому
Ретроградний Сатурн 2024 Вплив на людей Що можна і не можна робити
Ретроградний Сатурн 2024: яких змін чекати від планети відповідальності, дисципліни та закону бумерангу
3 хв на прочитання2 години тому
Учасниці Ara Style Senior та їхній 38-річний інструктор Юсуке Араї позують для фотографії після останньої репетиції перед виступом на місцевому фестивалі. Токіо, Японія, 24 травня 2024 року.
У Японії існує єдиний у країні (а може, й у світі) клуб брейк-дансу для літніх людей. Ось як виглядають його заняття (ФОТО)
6 хв на прочитання3 години тому
Червоний список: за рік побільшало на понад тисячу видів, яким загрожує зникнення
1 хв на прочитання6 годин тому
Вчені назвали продукти, які підвищують ризик безпліддя
1 хв на прочитання7 годин тому
Декілька правил вертикального озеленення (ФОТО)
1 хв на прочитання13 годин тому
Дієва порада щодо головного болю
1 хв на прочитанняВчора