Аджика чудово смакує з будь-якими стравами. Рецептів аджики існує дуже багато. Пропонуємо один із найлегших.
Інгредієнти:
помідори — 1 кг;
часник — 4 головки;
гострий червоний перець — 200 г;
спеції (сіль, перець та інші) — за смаком та бажанням.
Приготування.
Часник очистити від сухої шкірки та розібрати на зубчики. За допомогою часникочавилки перетворити їх на кашку.
Від помідорів відрізати хвостики та прокрутити їх у блендері.
Гострий перець позбавити насіння. Подрібнити ножем.
Помідори відправити у каструлю. Довести на сильному вогні до кипіння. Потім додати в каструлю перець і часник, посолити, зменшити вогонь і варити ще близько 5-6 хвилин.
Готову аджику розлити по заздалегідь простерилізованих банках і закрутити.
Спочатку краще прибрати їх у тепле, сухе місце, а вже потім у шафу чи льох.
Ми вже писали про аджику на зиму: рецепт не класичний, але дуже смачний.