Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть із макаронами дуже смачно.
Інгредієнти на 12 півлітрових банок:
помідори — 5 кг;
цибуля — 1,5 кг .;
перець болгарський — 1,5 кг;
цукор — 2,5 склянки;
сіль — 2,5 ст. л.;
перець чилі мелений — 3 ст. л;
гірчиця суха — 6 ст. л.
Приготування.
Помідори нарізати середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.
Так само, великими шматочками, нарізати перець і цибулю. Перемолоти все на м’ясорубці. Додати сіль, цукор, перець чилі та суху гірчицю. Тепер залишилося все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.
Розлити все по стерилізованих банках, закрутити кришками, перевернути догори дном і закутати. Нехай остигають якомога довше. Через тиждень можна їсти.
Також ми розповідали про холодну заправку з перцю: простий рецепт із двох інгредієнтів.