Ачма швидкого приготування готується надзвичайно просто. Замість сиру сулугуні також можна використати адигейський або бринзу.
Інгредієнти:
лаваш вірменський (тонкий) — 4-5 шт.;
сир сулугуні — 500 г;
сир кисломолочний — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
кефір — 500 мл;
масло вершкове — 100 г;
сіль за смаком.
Приготування.
Твердий сир натерти на великій тертці. Змішати сир і натертий сир. За необхідності посолити.
Вершкове масло розтопити (на водяній лазні або в мікрохвильовій печі).
В іншій посудині змішати яйця, дрібку солі та кефір.
У форму для запікання (найкраще діаметром 28 см) викласти 2 лаваші хрест-навхрест, аби краї звисали.
Полити трішки розтопленим маслом (приблизно 2 ст. ложки). Викласти половину суміші сиру та твердого сиру і добре розрівняти. Полити кефірно-яєчною сумішшю (приблизно 0,5 склянки) і ще раз трохи вершковим маслом.
Накрити начинку лавашем, змоченим у суміші кефіру, уклавши його трохи гармошкою.
Далі викласти начинку, що залишилася, полити кефіром і маслом, накрити лавашем, змоченим у кефірі. Залишити трохи олії та кефіру.
(Можна начинку викласти у 3 шари, тоді всі інгредієнти слід поділити на три.)
Загорнути краї лавашів до центру, формуючи ачму. І змастити залишками кефіру та масла, щоб не було сухих країв.
Запікати хачапурі ачму з лаваша при температурі 180 °С 40 хвилин.
Ачма швидкого приготування готова. Подавати цю ситну та смачну страву краще в теплому вигляді.
Також ми розповідали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.