Догори
Дати відгук

Ачма швидкого приготування: проста і смачна страва (ФОТО)

Подавати цю ситну та смачну страву краще в теплому вигляді.

1 хв на прочитання31 Січня 2023, 07:32
Поділитись:

Ачма швидкого приготування готується надзвичайно просто. Замість сиру сулугуні також можна використати адигейський або бринзу.

Інгредієнти:

лаваш вірменський (тонкий) — 4-5 шт.;

сир сулугуні — 500 г;

сир кисломолочний — 500 г;

яйця курячі — 4 шт.;

кефір — 500 мл;

масло вершкове — 100 г;

сіль за смаком.

Приготування.

Твердий сир натерти на великій тертці. Змішати сир і натертий сир. За необхідності посолити.

Вершкове масло розтопити (на водяній лазні або в мікрохвильовій печі).

В іншій посудині змішати яйця, дрібку солі та кефір.

У форму для запікання (найкраще діаметром 28 см) викласти 2 лаваші хрест-навхрест, аби краї звисали.

Полити трішки розтопленим маслом (приблизно 2 ст. ложки). Викласти половину суміші сиру та твердого сиру і добре розрівняти. Полити кефірно-яєчною сумішшю (приблизно 0,5 склянки) і ще раз трохи вершковим маслом.

Накрити начинку лавашем, змоченим у суміші кефіру, уклавши його трохи гармошкою.

Далі викласти начинку, що залишилася, полити кефіром і маслом, накрити лавашем, змоченим у кефірі. Залишити трохи олії та кефіру.

(Можна начинку викласти у 3 шари, тоді всі інгредієнти слід поділити на три.)

Загорнути краї лавашів до центру, формуючи ачму. І змастити залишками кефіру та масла, щоб не було сухих країв.

Запікати хачапурі ачму з лаваша при температурі 180 °С 40 хвилин.

Ачма швидкого приготування готова. Подавати цю ситну та смачну страву краще в теплому вигляді.

Також ми розповідали про м'ясні рулети з лаваша — просту страву, яка швидко готується.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.