Догори
Дати відгук

Абрикосовий джем з апельсином: готуємося до зими

Фруктовий смак доречний усюди

1 хв на прочитання13 Липня 2022, 23:41
Поділитись:

Куди можна використовувати джем? На хліб з чаєм, у пиріг, у пампушки, до сирників, на печиво. Стільки варіацій сніданків виходить! Адже фруктовий смак доречний усюди, пише Smakotainfo.

 Інгредієнти:

  • Абрикоси - 1 кг.
  • Апельсин - 1/2 шт.
  • Цукор - 600 гр.
  • Кількість порцій 8-10.

Рецепт приготування

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Радимо обирати стиглі плоди, саме з таких абрикосів вийде гарне густе і однорідне пюре. Абрикоси переберіть і промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки.

Абрикоси перемеліть на м'ясорубці або подрібніть у кухонному комбайні. Повинна вийти однорідна консистенція. Апельсини поріжте на невеличкі шматочки і також перемеліть. Змішайте абрикосове пюре з подрібненим апельсином.

Апельсини не будуть настільки однорідними, як абрикоси, адже шкірка апельсина досить тверда. Перемішайте отримане пюре разом з цукром і відразу ж ставте на вогонь.

Варіть абрикосовий джем з апельсином 30-40 хвилин на повільному вогні, часто помішуючи.

Розлийте абрикосовий джем з апельсином по чистим стерилізованим банкам і закатайте металевими кришками.

Такий рецепт дарує можливість ласувати корисними смаколиками навіть у прохолодні дні!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.