Догори
Дати відгук

7 правил , які допоможуть дожити до 100 років : список медиків

Найчастіше рання смерть пов’язана з хронічними захворюваннями і шкідливими звичками.

2 хв на прочитання27 Липня 2023, 12:33
Поділитись:

Щоб розібратися з тим, як збільшити тривалість життя, потрібно розібратися з причинами його скорочення. Найчастіше рання смерть пов’язана з хронічними захворюваннями і шкідливими звичками.

Це означає, що потрібно просто змінити свій стиль життя для того, щоб якось відсвяткувати свій віковий ювілей.

ЯКІ 7 ЗВИЧОК ДОПОМОЖУТЬ ДОСЯГТИ ПОСТАВЛЕНОЇ МЕТИ

ВИВЧІТЬ ІСТОРІЮ СІМ’Ї

Не варто заперечувати важливу роль генетики у питаннях довголіття: вивчивши історії хвороби своїх родичів, можна скласти уявлення про сильні та слабкі сторони свого організму.

Особливу увагу експерти рекомендують приділяти небезпечним хронічним захворюванням – онкології, діабету, оскільки їх можна запобігти.

ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО СЕРЦЕ

У ряді випадків передчасна смерть настає через захворювання судин і серця. Тому варто приділяти увагу здоров’ю та коректному функціонуванню такого важливого органу.

Періодично варто робити кардіограму та не ігнорувати тривожні симптоми.

КОРИСНІ ОВОЧІ

Багато продуктів цієї категорії сприяють збільшенню тривалості життя. До них відносять усі види капусти, різні види перцю, огірки, помідори, шпинат, буряк, цибуля, часник, батат, морква, топінамбур та інші варіанти.

До популярної картоплі варто ставитися акуратно: вона корисна лише в невеликій кількості у відвареному та запеченому вигляді.

Для того, щоб овочі приносили користь організму, їх потрібно вживати без шкідливих добавок.

ЗДОРОВА АТМОСФЕРА

Вкрай важливо усвідомлювати вплив емоційної сфери на довголіття. Люди, які стикаються з постійним стресом та непростими випробуваннями, часто йдуть раніше.

Тому намагайтеся організувати свій життєвий простір таким чином, щоб він приносив вам позитивні емоції.

ЇЖТЕ КРУПИ

Ця категорія продуктів часто зустрічається у раціоні довгожителів. Тому кілька разів на тиждень різні крупи мають з’являтися на столі.

Найбільш корисними є кіноа, амарант, полба, гречка та цілісний овес.

ЯКІСНА ОЦІНКА СТАНУ ЗДОРОВ’Я

Якщо ви перевіряєте свій стан здоров’я лише формально, високий ризик пропустити проблеми організму на початковому етапі їх прояву.

Тому щорічно варто проводити необхідні процедури для того, щоб мати повноцінне уявлення про стан організму.

СПЕЦІЇ

Деякі люди помилково вважають, що спеції та прянощі негативно впливають на здоров’я, тому свідомо вживають лише прісну їжу.

Це велика помилка.

Будь-які прянощі в обмеженій кількості сприяють оздоровленню та довголіттю. Найбільш корисними вважаються куркума та гострий перець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost