Кожен овоч має свою харчову цінність. Сьогодні ми вам розповімо, які овочі можуть покрити добову норму вітамінів, якщо їсти їх регулярно.
У моркві величезна кількість антиоксидантних речовин – бета-каротину, з якого наш організм синтезує вітамін А. Якщо регулярно споживати моркву, це поліпшить зір, зробить шкіру більш гладкою і пружною, сповільнить процес старіння і навіть подарує темніший відтінок засмаги.
Спаржеву капусту давно вважають суперфудом, адже в ній велика кількість вітаміну А, В6, С і К, мінералів, а також харчових волокон. Унікальний склад броколі допомагає знизити ризик захворювань серця і судин, травної системи. Регулярне вживання овоча також допомагає поліпшити когнітивні функції мозку і стан шкірних покривів. До того ж, овоч є дієтичним, адже калорій в ньому дуже мало, а користі – цілий вагон.
Цей овоч не користується великою популярністю, але це не применшує його достоїнств. У коренеплоді дуже багато кальцію, фосфору, калію, які потрібні для належного функціонування нервової системи, а також для підтримки серця і судин.
У спаржі багато достоїнств: вона смачна, корисна і універсальна. Спаржу можна застосувати для самих різних блюд. Разом зі смачною закускою ви отримаєте порцію вітамінів А, С, К і групи В, а також клітковини. При цьому не навантажите організм великою кількістю калорій.
Цей овоч обов’язково повинен входити в ваш раціон. У цвітній капусті багато антиоксидантних речовин, корисних жирів (омега-3 рослинного походження), комплекс вітамінів і мінеральних речовин. У продукті дуже мало калорій. При цьому з цвітної капусти можна приготувати дуже багато страв.
Багато людей вважають, що найбільша концентрація корисних речовин знаходиться в заморських продуктах, а буряк практично ніхто не бере до уваги. І дарма. Цей овоч – джерело вітамінів А, С, РР, групи В, а також безлічі мінералів. А ще в коренеплоді багато незамінних амінокислот. Склад буряка допомагає знизити ризик судинних спазмів, чистить судини і знижує артеріальний тиск. У буряках міститься фолієва кислота, яка уповільнює процес старіння, а також покращує стан шкірних покривів.
Батат став особливо популярний з появою інстаграма, адже саме в цій соціальній мережі кулінарні блогери люблять викладати фотографію овоча. Але батат – це не тільки фотогенічний плід, а й справжнє джерело корисних речовин, наприклад, в ньому багато вітаміну А і С. Батат – висококалорійний продукт, але зате він надовго насичує і надає стравам солодкуватий присмак. Саме тому його рекомендують вживати людям, з тягою до солодкого.