Дорослішання – це чудовий процес, однак у деякі дні воно може бути справжнім тягарем. Після 40 років ваше тіло стикається з багатьма змінами, а також є ризик отримання великої кількості небезпечних хвороб. На щастя, є продукти, які допомагають уповільнити старіння, якщо споживати їх регулярно.
Однією з небезпек нашого організму є специфічні продукти життєдіяльності клітин, тобто речовини, що утворюються внаслідок різних хімічних реакцій – розпаду шкідливих жирів, обміну речовин та запальних процесів. Їх називають вільними радикалами. Проблема їх у тому, що ці самі радикали атакують здорові клітини, сприяючи запаленню чи окислювальному процесу.
Фісташки допомагають нам боротися з цими елементами через свої антиоксидантні властивості. Як повідомляє дослідження, проведене Корнельським університетом та опубліковане в журналі Nutrients, всього жменя цих продуктів може позитивно вплинути на старіння клітин та тривалість життя людей з переддіабетом.
Лосось - відмінне джерело нежирного білка, поживної речовини, важливої підтримки м'язової маси. Більше того, у будь-якій жирній рибі (лосось, палтус, сардини, оселедець) міститься омега-3, яка дозволяє знизити ризик серцевих захворювань – головну причину смерті людей ХХ століття.
Дослідження, опубліковане в журналі Neurology, показало, що люди у віці від 40 до 50 років, еритроцити яких містили більш високі рівні омега-3, мали кращі когнітивні функції та загальну структуру мозку.
Крім того, що це відмінне джерело вітаміну C, журавлина багата на рослинні сполуки, які можуть допомогти уповільнити процес старіння, особливо коли йдеться про когнітивні функції. Дані показують, що щоденне вживання однієї маленької чашки журавлини протягом трьох місяців може покращити роботу пам'яті та нервової системи.
Вони містяться антиоксидант лікопін, який бореться з вільними радикалами, що виникають при старінні. Даний елемент являє собою рослинну сполуку, що міститься також в кавуні та рожевому грейпфруті, яка відома своєю користю для здоров'я.
Виявлено, що високе споживання лікопіну допоможе покращити здоров'я серцево-судинної системи, а також знизити рівень холестерину, ризик серцевих захворювань, інсульту і навіть ризику раку простати у чоловіків.
Цей фрукт – джерело вітаміну С та рослинних сполук. Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Alzheimer's Disease, достатнє споживання вітаміну С може захистити вас від вікового зниження когнітивних функцій. Також лікарі зазначають, що дотримання збалансованої дієти та отримання вітаміну С через їжу може бути ефективнішим, ніж аптечні добавки.
Листова зелень, така як капуста і шпинат, багата на вітаміни Е і К, які можуть запобігти втраті пам'яті і допомогти уповільнити старіння нашого мозку. Дослідження, опубліковане Американською академією неврології, дійшло висновку, що одна порція листової зелені на день корелює з меншим віковим зниженням когнітивних функцій.
Також цей містить каротиноїди, які можуть допомогти захистити очі від окисного пошкодження, а шпинат, зокрема, також багатий на антиоксиданти, вітаміни А і С, які захищають серце.
Більше новин читайте на GreenPost.