Догори
Дати відгук

6 продуктів, які мають нульовий вміст калорій: їжте спокійно хоч на ніч

Ці продукти можуть стати паличкою-виручалочкою, коли треба перекусити і вгамувати голод

2 хв на прочитання10 Жовтня 2023, 13:40
Поділитись:

Якщо стежиш за кількістю калорій, то ці продукти можуть стати паличкою-виручалочкою, коли треба перекусити і вгамувати голод, але не можна сильно вибиватися з наміченого графіка.

Вода – 0 ккал

Найбезпечніший продукт! Так, у ній справді 0 калорій. Причиною цього є відсутність у ній жирів, білків та вуглеводів. Не даремно дієтологи рекомендують іноді просто попити води, якщо з’являється почуття голоду.

Локшина конжак – 8 ккал

Низький вміст вуглеводів і високий вміст клітковини (вдвічі вищий, ніж у звичайній пасті) робить з цієї локшини справжній низькокалорійний суперфуд. Але є і небезпека – може виникати почуття дискомфорту в животі, так як клітковина сильно набухає (за рахунок цього забезпечується відчуття ситості).

Чорна кава – 2 ккал

Чашечка чорної кави теж не зашкодить – головне, не додавати до неї круасан чи тістечко. Зловживати продуктом у чистому вигляді, втім, також не варто. У великих кількостях кофеїн підвищує тиск, а також може збільшити ризик серцево-судинних захворювань.

Ревень – 13 ккал

Ревень багатий антиоксидантами, а також чинить протизапальну та протимікробну дію. Однак і ця рослина має низку протипоказань, наприклад, для людей з камінням у нирках. Хоча більш поширена випічка з ревенем або варення зі стебел, продукт можна їсти і в салатах – наприклад, легке перекушування вийде, якщо зробити салат з ревеню та огірка з лимонною заправкою.

Несолодкий чай – 2 ккал

Альтернативою воді (якщо вона здається несмачною) та кавою (якою не варто зловживати) може стати чай. Головне – знову утриматись від цукру.

Редиска – 17 ккал

Ще один кандидат для легкого перекушування особливо навесні – редиска. Цей овоч багатий на вітаміни, мінери та ефірні масла, які зміцнюють імунітет і роботу серця. Єдиний мінус – заправляти салат з редисом краще сметаною або грецьким йогуртом, щоб знизити вплив редису на слизову оболонку шлунка, але завжди можна вибрати продукт з низькою жирністю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.