Догори
Дати відгук

6 народних способів боротьби з колорадським жуком

Розкажемо, як контролювати поголів'я паразитів на ділянці.

1 хв на прочитання16 Червня 2022, 12:13
pixabay pixabay
Поділитись:

У боротьбі з колорадським жуком цінуються два показники – ефективність засобу та його безпека для врожаю. Вважається, що це несумісні параметри. Адже безпечними є народні засоби, а ефективними – хімічні. 

Відвар грецького горіха

Для цього знадобиться 1 кг свіжого листя та зелених плодів, які заливають 10 літрами окропу. Готовий засіб витримують 5-7 днів, накривши кришкою. Перед застосуванням проціджують.

Також можна приготувати настій з 300 гр шкаралупи та сухого листя, яке заливають 10 л окропу. Настій буде готовий за 7 днів.

Настій білої акації

Потрібно 1 кг сухої та подрібненої кори, заливають 10 літрами води та настоюють 3 дні. Перед обприскуванням необхідно процідити.

Відвар листя тополі

½ відра тополиного листя заливається водою. Суміш доводять до кипіння та варять на сильному вогні 15 хвилин. Готовий відвар розводять до обсягу 10 літрів і наполягають протягом трьох діб.

Дьоготь

Найпростіший спосіб – це 100 мл березового дьогтю розвести у 10 літрах води та провести 3 обробки протягом одного тижня.

Настій соняшнику

Потрібно 0,5 кг квітів соняшника. Залийте їх 10 літрами води та настоюйте 3 дні.

Настій чистотілу

Потрібно 1,5 кг свіжозірваної трави. Складіть її у відро, залийте гарячою водою та наполягайте протягом 3 годин.

Потім додайте 1 л 1,5% розчину хлористого кальцію.

Або відро чистотілу, заливши водою, кип'ятіть протягом 15 хвилин. Готовий концентрат перед застосуванням розбавте чистою водою у відсотковому співвідношенні 0,5 л відвару на 10 л води.

Нагадаємо, як підгодувати полуницю 1 раз і весь сезон зібрати солодкі плоди.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.