Навіть красива і свіжа зелень, що спочиває на полицях магазинів, може виявитися шкідливим продуктом (її категорично не можна їсти немитою, навіть якщо етикетка говорить зворотне). І таких товарів в будь-якому магазині чимало.
Які продукти небезпечно купувати в магазині, розповіла нутриціолог Анна Дробишева.
В процесі пастеризації видозмінюється молочний білок, на який організм реагує вороже. Саме через таку обробку у 75% дорослих людей - непереносимість лактози.
Вони являють собою потужні канцерогени. Такі олії своєю молекулярною структурою нагадують пластик. Тому часте вживання загрожує атеросклерозом.
Подібні молочні продукти містять багато цукру, ароматизаторів і різних нездорових добавок. Це, в свою чергу, прямий шлях до ожиріння і діабету.
Крім того ж цукру, ароматизаторів і консервантів, у таких продуктів відсутня головне – клітковина.
Курей часто накачують різними гормонами для прискорення зростання. А м'ясо перед продажем пхають антибіотиками. До того ж, при неправильному зберіганні в ньому стрімко розвиваються шкідливі мікроорганізми.
Натуральність в них відсутня від слова «зовсім». Основа - суміш барвника, цукру і консервантів. Тому такий напій викликає проблеми з судинами і шкірою.