Догори
Дати відгук

5 смачних добавок, які роблять кашу шкідливою для здоров’я людини

Деякі з них зводять користь продукту нанівець.

2 хв на прочитання25 Листопада 2022, 13:24
Які продукти захистять кишківник Які продукти захистять кишківник
Поділитись:

Каша – один із найкорисніших видів сніданку. Головне — не зіпсувати цю властивість додатковими інгредієнтами, здатними перетворити класичну ранкову страву на «шедевр фастфуду».

Коли ми говоримо “каша”, то зазвичай маємо на увазі “здорове харчування”. А ще це просто, швидко і смачно: адже нам так не хочеться витрачати дорогоцінні хвилини ранкового сну на довге приготування!

В цілому, каша дійсно має багато корисних властивостей, що впливають на різні системи організму. Головне — врахувати нюанс щодо добавок: деякі з них зводять користь продукту нанівець.

Відсутність добавок

Це не зовсім очевидний момент: «порожня» каша, не важливо, рисова, пшоняна чи вівсянка, не несе нам особливої ​​користі. Так що краще приправити її шматочком вершкового масла. Жири додадуть каші ситності і в цілому позитивно позначаться на стані здоров’я.

Сухофрукти

Ще одна неочевидна річ: у сухофруктах багато цукру (а саме, фруктози, що переробляється в жири), і їсти їх потрібно не натще, а вже після першого прийому їжі. Краще візьміть свіжі чи заморожені ягоди.

Горіхово-шоколадні пасти

Думаємо, тут все зрозуміло: такі пасти — справжнісінька цукрова бомба, яка не тільки відкладається у вигляді зайвих сантиметрів на стегнах і талії, а й — якщо їсти кашу на голодний шлунок — здатна викликати інсулінорезистентність. Любите пасту? Не відмовляйте собі у бутерброді з нею. Але не на голодний шлунок!

Цукор

І білий, і коричневий тростинний цукор однаково шкідливі на сніданок, і нехай виробники стверджують зворотне! Ці добавки піднімають рівень цукру в крові, а це те, що нам точно не треба.

Штучні підсолоджувачі

Більшість видів цукрозамінників теж піднімають цукор у крові. Так що або шукайте виняток, або не варто підсолоджувати кашу! Не варто засмучуватися, адже можна додати в кашу багато інших смаколиків!

Наприклад:

  • горіхи;
  • какао без цукру чи гіркий шоколад;
  • свіжі фрукти та ягоди;
  • нежирний сир;
  • гвоздику, корицю та взагалі будь-які спеції.

Повірте, цього вистачить для того, щоб урізноманітнити сніданки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фінансування "Нафтогазу": чи допоможе Єврокомісія? Фото: pixabay
Ресурс державних гарантій для "Нафтогазу" вичерпано - чи допоможе Єврокомісія
3 хв на прочитання29 хвилин тому
Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко
Україна та США підписали меморандум про фіналізацію угоди щодо корисних копалин
1 хв на прочитаннягодина тому
Утилізація сміття після Великодня: як не нашкодити довкіллю. Фото: пресслужба МВС України
Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати варення з кульбаби: простий рецепт «сонячного меду»
3 хв на прочитання3 години тому
Астрономи виявили нові докази позаземного життя: чи наближаємося ми до відкриття?
2 хв на прочитання4 години тому
Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання9 годин тому
ЄС відклав заборону на імпорт російського СПГ через переговори з США та внутрішні розбіжності
2 хв на прочитання10 годин тому
Землетруси в М'янмі відкрили руїни ймовірного "водного палацу"
1 хв на прочитанняВчора