Догори
Дати відгук

5 продуктів для здорового рівня холестерину

Ці продукти також знижують ризик розвитку хвороб серця і судин.

1 хв на прочитання11 Листопада 2023, 06:50
Продукти для зниження рівня холестерину Продукти для зниження рівня холестерину
Поділитись:

Оскільки нездоровий рівень холестерину часто призводить до серцево-судинних захворювань, на нього звертають увагу як на основний фактор ризику.

Скорочення дієтичного холестерину – чудовий початок для зниження рівня ЛПНЩ. Експерти пропонують перелік продуктів, що знижують рівень холестерину та мають безліч інших переваг для здоров'я серця.

1. Горіхи

Вони є чудовим джерелом поліненасичених та мононенасичених жирів, які сприяють покращенню рівня холестерину. Горіхи також містять безліч вітамінів та мінералів, клітковини та антиоксидантів.

2. Овес і цільні зерна

Ячмінь, лобода, коричневий рис і цільнозерновий хліб, містять клітковину та поживні речовини, які підтримують здоров'я серця.

3. Шоколад

Чорний шоколад із високим вмістом какао (70% і більше) містить антиоксиданти та флавоноїди, які можуть мати позитивний вплив на здоров’я серця.

4. Жирна риба

Жири омега-3, що містяться в жирній рибі, допомагають знизити рівень шкідливих тригліцеридів у крові.

До жирної риби відносяться оселедець, скумбрія, сардини, лосось, форель і свіжий тунець.

5.Цитрусові

Апельсин, лимон, лайм або грейпфрут — усі різновиди цитрусових є надзвичайно корисними для здоров'я серця. Це насамперед завдяки високому вмісту пектину, який допомагає виводити поганий холестерин під час травлення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.