5 найсмачніших маринадів для курки: робимо м'ясо соковитим та ніжним
Жорсткість м'яса, його аромат і смак залежать від маринаду.
Для того щоб курка при запіканні була соковита, м’яка і ароматна, досвідчені кулінари рекомендують її замаринувати. При цьому дуже важливо правильно підібрати спеції, вирахувати їх пропорції і дотримати час витримування м’яса в маринаді.
Замариновані м’ясо чи курка значно відрізняються за смаком, ніж просто натерті сіллю та перцем. В них більше аромату, вони соковитіші, м’якші. Можна навіть на 30 хвилин замаринувати, а результат вже буде значно кращий.
Швидкі маринади
Якщо знати такі прості рецепти, ви в будь-який момент може їх використовувати та міняти:
- З майонезом. Змішайте його з оцтом та цибулею. Маринад зробить курку дуже ніжною.
- З ківі. Незвично та оригінально. Фруктовий сік також буде працювати на пом’якшення текстури курки. Змішайте ківі з соєвим соусом, часником, перцем, лимонним соком та олією.
- З кефіром. Змішайте його з лимонним соком, спеціями та маринуйте курку протягом години.
- З імбиром та медом. Зробіть суміш з соєвого соусу, меду та імбиру.
- З аджикою. Апетитна скоринка та гострий смак гарантовані, якщо аджику змішати з майонезом або сметаною, лимонним соком, часником та улюбленими спеціями.
Курка з будь-яким таким маринадом стане справжнім кулінарним шедевром. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.