Догори
Дати відгук

5 хитрощів, які допоможуть приготувати борщ мрії

Його можна приготувати сотнями способів.

2 хв на прочитання30 Січня 2024, 10:55
Секрети приготування борщу Секрети приготування борщу
Поділитись:

Борщ – це улюблена страва багатьох людей. Його можна приготувати сотнями способів, додаючи різні компоненти та змінюючи технологію. Тому щодо приготування борщу існує маса суперечок, які точно не вирішити, адже кожна жінка впевнена, що її борщ найкращий.

Одні господині варять його на пташиному м’ясі, але він не буде жирним. Інші додають відразу яловичину та свинину, вважаючи, що таке поєднання є найкращим. У м’ясі не повинно бути великої кількості жиру, адже це негативно відіб’ється на його смаку.

Картопля

Головна помилка – це картопля, нарізана на дрібні шматочки. У цьому випадку картопля стане м’якою і почне розварюватись. А якщо хочеться отримати невеликі шматки картоплі у борщі, необхідно вибирати сорти, які не розварюються.

Перед додаванням картоплю можна трохи обсмажити. Такий прийом допоможе змінити смак страви, а бульйон стане більш наваристим. Обсмажуючи картоплю, можна одразу додати спеції, які тільки посилять смак. При обсмажуванні важливо отримати невелику скоринку, повна готовність не потрібна.

Смажити чи варити овочі

Суперечки на цю тему ніколи не закінчаться. Деякі господині обсмажують овочі, інші лише варять. Тут важливо визначитись, який результат хочеться отримати. Якщо є бажання покращити смак борщу, краще обсмажувати, але на це доведеться витрачати більше часу. Щоб заощадити свій час, можна овочі одразу варити або вибирати ту частину, яку можна обсмажити.

Буряк

Для зручності багато господинь відварюють буряки в бульйоні, але таке рішення оптимальним назвати не можна. Буряк починає втрачати свій колір та смак. Краще заздалегідь приготувати його в духовці і нарізати соломкою, додаючи в борщ, а отримані шматки обсмажуються до повної готовності.

Дехто радить додавати в бульйон лимонний сік, щоб буряк не втратив свій колір. Але тут потрібно виявляти обережність, оскільки кінцева страва може стати кислою.

Як зробити борщ кислим

Багато хто для підкислення використовує оцет. Прийом поширений і він довів свою ефективність. Хіба все так добре? Оцет точно не можна назвати корисною добавкою. Краще підкисляти лимонним соком або помідорами, які можна додавати до засмажки.

Заправка борщу

Класична заправка: товчене сало з часником. Якщо сала немає в наявності або не хочеться його додавати, його можна не додавати. Однак часник має бути завжди. Часник можна додавати у різному вигляді. Наприклад, можна пропустити його через прес, щоб залишити лише аромат та приємний смак.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Місто впливає на дихання: алергія й астма у повсякденні — чого ми не помічаємо
3 хв на прочитання17 хвилин тому
Фото ілюстративне
Експорт нафтопродуктів з Росії у травні може сягнути тримісячного максимуму
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
Хто в Україні у 2025 році має право на знижки при оплаті комунальних послуг
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Буде істотно відрізнятися від війни в Україні: у США прораховують сценарії повітряних боїв з РФ над Європою
3 хв на прочитання5 годин тому
Біофільний дизайн: як природа оживає у вашій квартирі та саду
3 хв на прочитання10 годин тому
Наступ РФ на Сумщині: між пропагандою та реальністю
4 хв на прочитання11 годин тому
Гороскоп на 30 травня 2025 року: день Райського Дерева - час духовного вибору
6 хв на прочитанняВчора
Війна з кульбабами: чому регулярний покіс не допомагає позбутися настирливого бур'яну
3 хв на прочитанняВчора