Догори
Дати відгук

5 хитрощів, які допоможуть приготувати борщ мрії

Його можна приготувати сотнями способів.

2 хв на прочитання30 Січня 2024, 10:55
Секрети приготування борщу Секрети приготування борщу
Поділитись:

Борщ – це улюблена страва багатьох людей. Його можна приготувати сотнями способів, додаючи різні компоненти та змінюючи технологію. Тому щодо приготування борщу існує маса суперечок, які точно не вирішити, адже кожна жінка впевнена, що її борщ найкращий.

Одні господині варять його на пташиному м’ясі, але він не буде жирним. Інші додають відразу яловичину та свинину, вважаючи, що таке поєднання є найкращим. У м’ясі не повинно бути великої кількості жиру, адже це негативно відіб’ється на його смаку.

Картопля

Головна помилка – це картопля, нарізана на дрібні шматочки. У цьому випадку картопля стане м’якою і почне розварюватись. А якщо хочеться отримати невеликі шматки картоплі у борщі, необхідно вибирати сорти, які не розварюються.

Перед додаванням картоплю можна трохи обсмажити. Такий прийом допоможе змінити смак страви, а бульйон стане більш наваристим. Обсмажуючи картоплю, можна одразу додати спеції, які тільки посилять смак. При обсмажуванні важливо отримати невелику скоринку, повна готовність не потрібна.

Смажити чи варити овочі

Суперечки на цю тему ніколи не закінчаться. Деякі господині обсмажують овочі, інші лише варять. Тут важливо визначитись, який результат хочеться отримати. Якщо є бажання покращити смак борщу, краще обсмажувати, але на це доведеться витрачати більше часу. Щоб заощадити свій час, можна овочі одразу варити або вибирати ту частину, яку можна обсмажити.

Буряк

Для зручності багато господинь відварюють буряки в бульйоні, але таке рішення оптимальним назвати не можна. Буряк починає втрачати свій колір та смак. Краще заздалегідь приготувати його в духовці і нарізати соломкою, додаючи в борщ, а отримані шматки обсмажуються до повної готовності.

Дехто радить додавати в бульйон лимонний сік, щоб буряк не втратив свій колір. Але тут потрібно виявляти обережність, оскільки кінцева страва може стати кислою.

Як зробити борщ кислим

Багато хто для підкислення використовує оцет. Прийом поширений і він довів свою ефективність. Хіба все так добре? Оцет точно не можна назвати корисною добавкою. Краще підкисляти лимонним соком або помідорами, які можна додавати до засмажки.

Заправка борщу

Класична заправка: товчене сало з часником. Якщо сала немає в наявності або не хочеться його додавати, його можна не додавати. Однак часник має бути завжди. Часник можна додавати у різному вигляді. Наприклад, можна пропустити його через прес, щоб залишити лише аромат та приємний смак.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Посадовці Держспоживслужби організувала схему поборів з фермерів
Посадовці Держспоживслужби організували схему поборів з фермерів
1 хв на прочитання8 годин тому
Податок на землю. Фото: Апостроф
Триває робота над єдиним підходом до сплати земельного податку установами заповідного фонду
2 хв на прочитання10 годин тому
Позбутися попелиці Часник Гарний урожай
Як часник допомагає позбутися попелиці: дієвий народний засіб
1 хв на прочитання13 годин тому
Чебуреки з солодкою начинкою Рецепт приготування
Альтернатива пиріжкам: як приготувати чебуреки з солодкою начинкою
1 хв на прочитання14 годин тому
Гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком — готується просто і смачно
1 хв на прочитаннядень тому
Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
2 хв на прочитанняВчора
Пустельна Мавританія почала вирощувати пшеницю у промислових масштабах
1 хв на прочитанняВчора
В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів країни (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора