Догори
Дати відгук

4 дієві вправи, які швидко позбавлять від стресу

Зробіть по 2-3 цикли

1 хв на прочитання24 Січня 2023, 16:05
Поділитись:

Деякі фізичні вправи допомагають подолати стрес.

«Дихання животом». Вправу виконують стоячи або лежачи. Покладіть руки долонями на живіт. Повільно дихайте животом, спостерігаючи, як він піднімається і опускається під руками.

Руки на животі. Повільно вдихніть і водночас стримуйте живіт руками. Потім також повільно видихніть і одночасно натисніть на живіт. Виконуйте 10-12 циклів дихання у комфортному темпі.

«Трясучка». Вправа виконується стоячи. Піднімайте по черзі, розслаблюйте і струшуйте кожну ногу. Спочатку робіть рухи уперед правою ногою, потім – лівою. Потім повторіть ті ж рухи назад. Виконуйте вправи по 10-15 разів кожної ноги.

«Тополя на вітрі». Вправу роблять стоячи, спина пряма, ноги на ширині плечей. Плавно підніміть і тягніть праву руку вгору, а ліву опустіть і тягніть у протилежному напрямку. Декілька разів вдихніть і видихніть. Залишаючись у такому положенні, похитайте з боку у бік 10-15 разів, як дерево на вітрі. Під час чергового вдиху повільно опустіть руки на груди, а під час видиху вниз. Зробіть по 2-3 цикли таких вправ для лівого та правого боку тіла.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.