- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- 3 рецепти простих заготовок із яблук на зиму
3 рецепти простих заготовок із яблук на зиму
Господині шукають способи, як можна робити різні заготовки
Восени яблуні можуть бути щедрими на врожай, тож їх точно неможливо з'їсти за декілька днів. До того ж далеко не всі сорти можна зберігати до глибокої зими.
Саме тому господарі й господині шукають способи, як можна робити різні заготовки: варення, компоти, чіпси із яблук, мармелад та багато інших варіантів, пише UAportal.
Яблучне повидло
Інгредієнти: яблука (2 кг), цукор (1 кг), кориця (0,5 ч.л.).
Спосіб приготування. Спершу ретельно вимийте яблука і видаліть із них серцевину.
Потім наріжте їх на чотири частини, засипте цукор у пропорції 2:1 й перемішайте. Зачекайте під години, щоб із яблук виділився сік. Підігрійте суміш протягом 5-7 хвилин, щоб цукор повністю розчинився. Далі збийте яблука у блендері і додайте 0,5 чайної ложки кориці. Поставте масу на вогонь приблизно на 10 хвилин. Якщо ви полюбляєте густе повидло – можна проварити трохи довше. Наостанок закатайте гарячу суміш у банки й зберігайте їх у захищеному від світла місці.
Яблука на зиму без цукру
Рецепт підходить для тих, хто на дієті. Ці яблука можна просто їсти, або використовувати під час приготування десертів, компотів і випічки. Інгредієнти: яблука, вода, лимонна кислота. Спосіб приготування. Візьміть якісні і без пошкоджень плоди. Промийте їх холодною водою й покладіть на друшляк, щоб дати воді стекти. Далі витріть яблука паперовими серветками.
Розріжте плоди на 4 частинки й видаліть із них серцевину. За бажанням, можна кожен шматок додатково розрізати навпіл. Опустіть яблука на декілька хвилин у слабкий розчин лимонної кислоти (пропорція: на 1 літр води – 1 г лимонної кислоти). Це необхідно для того, щоб фрукти не потемніли. Потім помістіть їх у киплячу воду й бланшируйте (процес короткочасної варіння) протягом 3-5 хвилин. Вийміть яблука і покладіть їх у холодну воду. Наступний етап – простерилізуйте банки й покладіть у них шматочки фруктів. Залийте смаколики кип'яченою гарячою водою, і накрийте місткості кришками. Ще раз простерилізуйте банки. Герметично закрийте їх. Переверніть заготовки на зиму шийкою донизу й накрийте їх ковдрою (до повного охолодження). Поставте банки у темне місце.
Заморожені яблука
Що знадобиться: обробна дошка, паперові рушники, пакети або контейнери для зберігання продуктів та морозильна камера. Спосіб приготування. Оберіть свіжі й зрілі плоди без дефектів. Промийте їх і протріть насухо рушником. Далі розріжте яблука на кубики й видаліть із них серцевину.
Помістіть шматочки у пакет і заморозьте. Якщо ви хочете уберегти фрукти від окислення – перед заморожуванням занурте плоди на 15 хвилин у підкислену (1 ч.л. лимонної кислоти на 1 л води кімнатної температури), або підсолену воду (1 ч.л. солі на 1 літр води). Далі висушіть шматочки за допомогою паперового рушника, покладіть їх у контейнер для продуктів і поставте у морозильну камеру. Готово!