Догори
Дати відгук

24 травня - Європейський день парків

Цей день є частиною Європейського тижня природи, який припадає на травень.

1 хв на прочитання24 Травня 2024, 09:15
Сьогодні 24 травня Європейський день парків Сьогодні 24 травня Європейський день парків
Поділитись:

Європейський день парків святкується щорічно 24 травня з метою відзначення та пропаганди значення природно-заповідного фонду, який представляють парки та інші зелені зони. Цей день є частиною Європейського тижня природи, який припадає на травень, і відзначається в багатьох країнах Європи. 

Європейський День парків був проголошений Федерацією ЄВРОПАРК (EUROPARC Federation). Це європейська організація, яка об’єднує природні території, що перебувають під охороною, у 36 європейських країнах. Цей день був відзначений вперше у 1999 році, нині його святкують щороку по всій Європі 24 травня. Ця дата була вибрана не випадково – саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев’яти Європейських національних парків.

Цей день парків відзначається різноманітними заходами, спрямованими на підвищення обізнаності громадськості про важливість парків для збереження природи, рекреації та культурного спадщини. Це можуть бути організовані екскурсії, конференції, виставки, відкриття нових маршрутів та інші події, які сприяють взаємодії з природоохоронними організаціями та розвитку екологічної свідомості.

Метою цього свята є підкреслення важливості парків як місць для відпочинку, фізичної активності, освіти та пізнання природи, а також як важливих елементів для збереження біорізноманіття та підтримки здорового способу життя. Все це сприяє підвищенню якості життя населення та створенню стійкого розвитку суспільства.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.