2 прості рецепти приготування омлету для діабетиків

2 хв на прочитання27 Серпня 2023, 20:00

Готовий омлет посипати зеленню.

При приготуванні спеціального омлету для діабетиків можна використовувати продукти з низьким змістом глікемічного індексу цукрів і з малою калорійністю. До таких продуктів слід віднести: яйця, молоко, соєві сири, індиче або куряче філе, баклажани, гриби, цибулю, паприку, помідори, часник, стручкову квасолю, капусту. Представляємо два рецепти омлетів для діабетиків – грецький, із броколі й сиром фета.

Грецький

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цибулю почистити і подрібнити.
  2. Гриби вимити, почистити й дрібно порізати.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи рослинної олії.
  4. Додати в олію воду.
  5. Пересипати в прогріту олію (з водою) на сковороду цибулю із грибами, потушити на невеликому вогні протягом десяти хвилин.
  6. Обсмажені гриби із цибулею перекласти в миску й трохи остудити.
  7. Додати до грибів яєчні білки, перемішати.
  8. Сир тофу натерти на великій тертці, додати до грибів.
  9. Шпинат вимити й дрібно порізати, посмажити на соняшниковій олії.
  10. Залити шпинат омлетною сумішшю, посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати протягом 15 хвилин.
  11. Готовий омлет посипати зеленню.

Із броколі й сиром фета

Продукти на чотири порції:

Приготування:

  1. Цибулю почистити й порізати півкільцями.
  2. Броколі й брюссельську капусту відварити в трохи підсоленій воді. Потім остудити й порізати на невеликі шматочки.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи оливкової олії і води.
  4. Пересипати в сковороду цибулю, броколі й брюссельську капусту. П’ять хвилин обсмажувати овочі на сильному вогні, постійно помішуючи.
  5. Яйця збити разом із сіллю.
  6. Додати збиті яйця до овочів, готувати протягом двох хвилин.
  7. Сир натерти на великій тертці й посипати ним омлет, тримаємо на вогні ще три хвилини.
  8. Посипати готовий омлет дрібно нарізаною зеленню.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: