Вєтрова Влада2 хв на прочитання27 Серпня 2023, 20:00
При приготуванні спеціального омлету для діабетиків можна використовувати продукти з низьким змістом глікемічного індексу цукрів і з малою калорійністю. До таких продуктів слід віднести: яйця, молоко, соєві сири, індиче або куряче філе, баклажани, гриби, цибулю, паприку, помідори, часник, стручкову квасолю, капусту. Представляємо два рецепти омлетів для діабетиків – грецький, із броколі й сиром фета.
Грецький
Інгредієнти:
- шпинат – 150 грамів
- гриби свіжі (печериці або вешенки) – 150 грамів
- сир тофу – 50 грамів
- ріпчаста цибуля – 60 грамів
- яєчні білки – 3 штуки
- рослинне рафіноване масло, щоб посмажити – 30 грамів
- один пучок петрушки
- один пучок кропу
- вода – 25 грамів
- сіль
- чорний мелений перець.
Приготування:
- Цибулю почистити і подрібнити.
- Гриби вимити, почистити й дрібно порізати.
- Розжарити сковороду й налити на її дно трохи рослинної олії.
- Додати в олію воду.
- Пересипати в прогріту олію (з водою) на сковороду цибулю із грибами, потушити на невеликому вогні протягом десяти хвилин.
- Обсмажені гриби із цибулею перекласти в миску й трохи остудити.
- Додати до грибів яєчні білки, перемішати.
- Сир тофу натерти на великій тертці, додати до грибів.
- Шпинат вимити й дрібно порізати, посмажити на соняшниковій олії.
- Залити шпинат омлетною сумішшю, посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати протягом 15 хвилин.
- Готовий омлет посипати зеленню.
Із броколі й сиром фета
Продукти на чотири порції:
- оливкова олія – 30 грамів
- броколі – 100 грамів
- капуста брюссельська – 100 грамів
- курячі яйця – 4 штуки
- ріпчаста цибулина – 60 грамів
- сир фета – 100 грамів
- пучок петрушки
- вода газована – 25 грамів
- сіль
- чорний мелений перець.
Приготування:
- Цибулю почистити й порізати півкільцями.
- Броколі й брюссельську капусту відварити в трохи підсоленій воді. Потім остудити й порізати на невеликі шматочки.
- Розжарити сковороду й налити на її дно трохи оливкової олії і води.
- Пересипати в сковороду цибулю, броколі й брюссельську капусту. П’ять хвилин обсмажувати овочі на сильному вогні, постійно помішуючи.
- Яйця збити разом із сіллю.
- Додати збиті яйця до овочів, готувати протягом двох хвилин.
- Сир натерти на великій тертці й посипати ним омлет, тримаємо на вогні ще три хвилини.
- Посипати готовий омлет дрібно нарізаною зеленню.