Догори
Дати відгук

2 прості рецепти приготування омлету для діабетиків

Готовий омлет посипати зеленню.

2 хв на прочитання27 Серпня 2023, 20:00
Поділитись:

При приготуванні спеціального омлету для діабетиків можна використовувати продукти з низьким змістом глікемічного індексу цукрів і з малою калорійністю. До таких продуктів слід віднести: яйця, молоко, соєві сири, індиче або куряче філе, баклажани, гриби, цибулю, паприку, помідори, часник, стручкову квасолю, капусту. Представляємо два рецепти омлетів для діабетиків – грецький, із броколі й сиром фета.

Грецький

Інгредієнти:

  • шпинат – 150 грамів
  • гриби свіжі (печериці або вешенки) – 150 грамів
  • сир тофу – 50 грамів
  • ріпчаста цибуля – 60 грамів
  • яєчні білки – 3 штуки
  • рослинне рафіноване масло, щоб посмажити – 30 грамів
  • один пучок петрушки
  • один пучок кропу
  • вода – 25 грамів
  • сіль
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Цибулю почистити і подрібнити.
  2. Гриби вимити, почистити й дрібно порізати.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи рослинної олії.
  4. Додати в олію воду.
  5. Пересипати в прогріту олію (з водою) на сковороду цибулю із грибами, потушити на невеликому вогні протягом десяти хвилин.
  6. Обсмажені гриби із цибулею перекласти в миску й трохи остудити.
  7. Додати до грибів яєчні білки, перемішати.
  8. Сир тофу натерти на великій тертці, додати до грибів.
  9. Шпинат вимити й дрібно порізати, посмажити на соняшниковій олії.
  10. Залити шпинат омлетною сумішшю, посолити, поперчити. Закрити кришкою й готувати протягом 15 хвилин.
  11. Готовий омлет посипати зеленню.

Із броколі й сиром фета

Продукти на чотири порції:

  • оливкова олія – 30 грамів
  • броколі – 100 грамів
  • капуста брюссельська – 100 грамів
  • курячі яйця – 4 штуки
  • ріпчаста цибулина – 60 грамів
  • сир фета – 100 грамів
  • пучок петрушки
  • вода газована – 25 грамів
  • сіль
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Цибулю почистити й порізати півкільцями.
  2. Броколі й брюссельську капусту відварити в трохи підсоленій воді. Потім остудити й порізати на невеликі шматочки.
  3. Розжарити сковороду й налити на її дно трохи оливкової олії і води.
  4. Пересипати в сковороду цибулю, броколі й брюссельську капусту. П’ять хвилин обсмажувати овочі на сильному вогні, постійно помішуючи.
  5. Яйця збити разом із сіллю.
  6. Додати збиті яйця до овочів, готувати протягом двох хвилин.
  7. Сир натерти на великій тертці й посипати ним омлет, тримаємо на вогні ще три хвилини.
  8. Посипати готовий омлет дрібно нарізаною зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання2 години тому
Швейцарська АЕС Лайбштадт. Фото взято з Вікіпедії
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання2 години тому
Вибух на Житомирщині: у повітрі виявили перевищення шкідливих речовин
У повітрі біля епіцентру вибуху на Житомирщині зафіксовано перевищення шкідливих речовин
1 хв на прочитанняВчора
Смертельний напад ведмедя в Румунії: загинув турист-мотоцикліст
У румунських Карпатах ведмідь на смерть загриз туриста-мотоцикліста
1 хв на прочитанняВчора
Найкращим атлетом України став лучанин із синдромом Дауна Валентин Новосад
2 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Житомирщині: уряд ліквідовує наслідки потужного вибуху
1 хв на прочитанняВчора
Рубки на 57 млн грн: ДБР повідомило про підозру керівництву лісгоспу на Тернопільщині
1 хв на прочитанняВчора