Догори
Дати відгук

18 червня – Міжнародний день батька

Ще сьогодні відзначають Всесвітній день гармонії, Міжнародний день пікніка та День недалекого майбутнього.

2 хв на прочитання18 Червня 2023, 12:19
Поділитись:

Сьогодні неділя, 18 червня 2023 року. 169-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року лишається 196 днів.

За церковним календарем 18 червня відзначають іменини:

Гаврило, Георгій, Гордій, Дмитро, Ігор, Костянтин, Леонід, Марк, Михайло, Микола, Петро, Федір.

Які свята відзначають 18 червня

Загальні:

В Україні цього дня відзначалося 2 професійні свята: День медпрацівника та День дільничного інспектора поліції.

Але відтепер в Україні медики відзначатимуть професійне свято 27 липня.

Відповідний указ №327/2023 “Про День медичних працівників” підписав 13 червня, президент Володимир Зеленський, повідомив Офіс глави держави.

“Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю: установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя – День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня”, – йдеться у документі.

Цей указ набрав чинності з дня його опублікування.

Ще сьогодні відзначають Всесвітній день гармонії, Міжнародний день пікніка та День недалекого майбутнього. Крім цього, цієї неділі прийнято святкувати День пошуку чотирилистої конюшини та Міжнародний день суші.

На офіційному рівні в Україні свято встановлено з 2004 року.

День дільничного інспектора поліції

До обов’язків дільничного поліцейського входить контроль правопорядку на відведеній території. До них звертаються і у разі побутових конфліктів, і у разі виявлення незаконної торгівлі наркотиками, крадіжок та крадіжок. Дільничний – це оплот безпеки довіреної ним території.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.