Догори
Дати відгук

10 продуктів для прискорення обміну речовин

Вони сприяють усуненню жирових запасів та стимулює базовий метаболізм.

3 хв на прочитання22 Травня 2024, 06:50
Прискорення Метаболізму Корисні продуки для Схуднення Прискорення Метаболізму Корисні продуки для Схуднення
Поділитись:

Чим швидше метаболізм, тим легше спалюється вага. Тобто головною запорукою успішного схуднення є швидкий обмін речовин. Щоб змусити свій організм правильно працювати, недостатньо пити багато води, займати спортом та висипатися. Найголовніше – підібрати потрібні продукти. Ми розповімо, які продукти прискорять ваш метаболізм.

Які продукти допоможуть прискорити метаболізм

Біле куряче м'ясо

Щоб наситити свій організм протеїном і вітаміном В2, рекомендується їсти курячу грудку. Цей продукт трохи жорсткуватий, тому його необхідно ретельно прожовувати, що створює відчуття ситості.

Мигдаль та інші горіхи

У горіхах міститься велика кількість корисних жирів, які пришвидшують метаболізм. Також вони є хорошими джерелами кальцію, харчових волокон і магнію. Фахівці рекомендують їсти горіхи у натуральному вигляді.

Кава

Кава прискорює травлення на 5-8%, що в середньому дорівнює втраті 100 калорій. Напій, що тонізує, потрібно пити без молока, цукру та карамелі. Варто зазначити, що його не можна пити після 16 годин, інакше цей напій призведе до накопичення жирових запасів.

Тунець

Протеїни, залізо, кислоти омега-3 – складно знайти корисніший вид риби. М'ясо тунця сприяє швидкому насиченню, а також містить вітаміни В6 та В12, які покращують травлення та допомагають боротися зі стресом. Вживати цей продукт слід без спецій та добавок, найкраще у сирому (суші) або консервованому вигляді.

Кориця

Прискорити метаболізм дозволить кориця, адже у ній міститься коричневий альдегід – флавоноїд, що стимулює засвоювання вуглеводів клітинами. Крім того, ця пряність відрізняється високим вмістом харчових волокон. Кориця - найкращий помічник діабетиків і тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів.

Капуста

Брокколі, кейл та пекінська капуста – ці сорти у надлишку містять вітамін С, який знижує почуття голоду, заряджає енергією та підвищує фізичну активність. Він також стимулює синтез білків та виробництво норадреналіну – гормону, який відповідає за усунення жирових запасів.

Лимон

У лимонному соку міститься глікемічний рівень, він регулює апетит. Крім того, цей фрукт нормалізує кислотно-лужний баланс, що необхідно для ефективного обміну речовин. Просто додайте у воду трохи лимонного соку – і у вас вийде найкращий напій для схуднення.

Сир

У ньому мало жирів, але при цьому сир забезпечує організм білками та кальцієм. Так продукт сприяє усуненню жирових запасів та стимулює базовий метаболізм.

Гострий перець

Овочі багаті капсаїцином - це речовина, що спалює вуглеводи та жири. До речі, саме через нього у вас палить у роті. Цим продуктом не можна зловживати, інакше у вас виникне біль у шлунку.

Яйця

Фахівці рекомендують їсти два яйця раз на тиждень, найкраще на сніданок. Цей продукт швидко створює почуття ситості та допомагає зміцнити м'язи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.