Догори
Дати відгук

10 грудня відзначається Міжнародний День прав тварин

Окрім цього, цієї неділі святкують Світовий день запалених свічок, Всесвітній день хорового мистецтва. 

2 хв на прочитання10 Грудня 2023, 11:17
Міжнародний День прав тварин Міжнародний День прав тварин
Поділитись:

10 грудня відзначається Міжнародний День прав тварин, який був заснований в 1998 році з метою підкреслити, що всі живі істоти на планеті мають право на життя і захист.

Декларації прав тварин або Міжнародний день прав тварин, який був заснований в 1998 році - в 50-ту річницю підписання Декларації прав людини.

Окрім цього, цієї неділі святкують Світовий день запалених свічок, Всесвітній день хорового мистецтва. 

Такий збіг не випадковий - організації, що заснували свято, хотіли підкреслити, що ВСІ живі істоти на нашій планеті мають право на життя і захист.

Декларація складається з 10 статей, в яких йдеться про право кожної живої істоти на повагу і життя без страждань, експлуатації і смерті, а також про обов'язок людини піклуватися про відновлення популяцій різних видів тварин на землі.

У декларації зазначено, що тварини мають право на повагу, яке означає, що вони не повинні піддаватися жорстокому поводженню або будь-яким формам фізичного та психологічного насильства. Також вона закликає до заборони експлуатації тварин для розваг, наукових досліджень, спорту, харчування та інших цілей, які можуть завдати шкоди їх життю та здоров'ю.

Окрім того, декларація визнає право тварин на життя без страждань, що означає, що людина повинна забезпечувати тваринам достатні умови життя, їжу та воду, а також лікування та догляд за їх здоров'ям. Вона також закликає до захисту дикої природи та збереження біорізноманіття.

Міжнародний День прав тварин є нагадуванням про необхідність поважати права тварин і забезпечити їх захист. Це свято дає можливість привернути увагу до проблеми тваринництва та експлуатації тварин, а також підвищити свідомість людей про необхідність поважати життя кожної живої істоти на Землі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.