Оладки в деяких європейських країнах називають десертом. Наприклад, подібну кулінарну логіку дотримуються в Італії. В італійських кафе та ресторанах оладки можна побачити у десертному меню.
При цьому страва подається з морозивом, вершками або іншими солодкими наповненнями.
У нашій країні оладки готуються різноманітніше. До страви цілком допустимо додати ковбасу, сир, їсти зі сметаною.
Пропонуємо спосіб приготування простих оладок на кожен день.
Інгредієнти для оладок:
Приготування оладок:
У глибокій тарілці змішуємо яйце з цукровим піском, ванільним цукром, олією та грецьким йогуртом.
Збиваємо компоненти до утворення однорідної маси.
Виливаємо в суміш молоко, висипаємо ½ частину борошна разом з розпушувачем, замішуємо тісто. У тісто висипаємо частину борошна, що залишилося, створюємо тісто без грудок.
Очищаємо яблуко від шкірки та насіннєвої коробочки. Подрібнюємо яблуко на маленьких різцях тертки, додаємо в тісто. У сковороді на невелику кількість олії столовою ложкою викладаємо тісто.
Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Яблучні оладки можна посипати цукровою пудрою і полити улюбленим сиропом.
Також оладки готуються з іншими начинками, наприклад з ягодами.