Догори
Дати відгук

1 яйце, трохи борошна та молоко: рецепт смачного десерту за 5 хвилин

Збиваємо компоненти до утворення однорідної маси.

1 хв на прочитання18 Липня 2023, 22:22
Поділитись:

Оладки в деяких європейських країнах називають десертом. Наприклад, подібну кулінарну логіку дотримуються в Італії. В італійських кафе та ресторанах оладки можна побачити у десертному меню.

При цьому страва подається з морозивом, вершками або іншими солодкими наповненнями.

У нашій країні оладки готуються різноманітніше. До страви цілком допустимо додати ковбасу, сир, їсти зі сметаною.

Пропонуємо спосіб приготування простих оладок на кожен день.

Інгредієнти для оладок:

  • яйце – шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • олія – ​​2 ст. л.;
  • грецький йогурт – 125 г;
  • молоко – 60 мл;
  • борошно – 170 г;
  • розпушувач – 9 г;
  • яблуко – шт.

Приготування оладок:

У глибокій тарілці змішуємо яйце з цукровим піском, ванільним цукром, олією та грецьким йогуртом.

Збиваємо компоненти до утворення однорідної маси.

Виливаємо в суміш молоко, висипаємо ½ частину борошна разом з розпушувачем, замішуємо тісто. У тісто висипаємо частину борошна, що залишилося, створюємо тісто без грудок.

Очищаємо яблуко від шкірки та насіннєвої коробочки. Подрібнюємо яблуко на маленьких різцях тертки, додаємо в тісто. У сковороді на невелику кількість олії столовою ложкою викладаємо тісто.

Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.

Яблучні оладки можна посипати цукровою пудрою і полити улюбленим сиропом.

Також оладки готуються з іншими начинками, наприклад з ягодами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.