Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Експедиція Україною: наймальовничіші куточки нашої країни

Експедиція Україною: наймальовничіші куточки нашої країни

4 хв на прочитання22 Листопада 2023, 12:00 1396
Поділитись:

Українцям є чим пишатися і є що показати світу

Україна багата природними чудесами, пам'ятками Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, бурхливою історією та смачною кухнею. Неймовірні пейзажі нашої природи зачаровують людей по всьому світу. Тож не дивно, що головний мандрівник Дмитро Комаров вирушив у експедицію Україною, щоб відвідати всі наймальовничіші куточки нашої країни, показати їхню красу всім українцям та відкрити нові туристичні маршрути, які може повторити будь-хто.

"Як і завжди, головні герої програми – прості українці. Щирі, дуже гостинні та сміливі люди, про яких сьогодні знає увесь світ. Після перемоги ми обов'язково відбудуємо все те, що було зруйновано, та зробимо наші туристичні маршрути ще кращими. Такими, що туристи з усього світу мріятимуть приїхати на відпочинок саме до України", – розповів Дмитро Комаров.

Курортна родзинка України, яка зберігає в собі таємниці природи, місця сили та давні звичаї, про які не здогадуються більшість гостей. Дмитро відкрив по новому Шацьких озер і показав, що це не лише пляжі, а й цілий світ всередині незвіданих лісів.

Шацькі озера - це три десятки природних водойм. Одні - великі з піщаними пляжами та базами відпочинку. Інші - менші, заховані у лісах. Місцеві жителі вірять, що кожне з них має свої особливі властивості цілющі та навіть містичні. Цей озерний комплекс вважається одним з найбільших у Європі.  Перша зупинка - найбільше та найпопулярніше з Шацьких озер Світязь. 

У вчених досі немає єдиної думки, як виник Світязь та інші Шацькі озера. Найпопулярніша версія, що це наслідки Дніпропетровського льодовика, який понад 10 тисяч років тому залишив по собі величезне море. Все Полісся, нібито було під водою. Але згодом вода відступила і все що залишилось це Шацькі озера. 

У глибині лісів цей регіон приховує таємниці, які зрідка відкривається простому туристу. Щоб дістатися до них, потрібно знайти місцевого провідника, потужний транспорт та запастися сміливістю. 

Тому наступною зупинкою мандрівник Комаров відвідав волинську Амазонку. Справжні джунглі на воді, вузькі, звивисті лабіринти зелені та безліч тварин навколо – усе це нацпарк «Прип’ять–Стохід». 

«Назву річки Прип’ять чув, напевно, кожен. Річка Стохід, як і каже її назва, має сто ходів, тобто сотню вузьких каналів, лабіринтів. Площа національного парку просто гігантська – 400 квадратних кілометрів. Це як держава Барбадос. Хіба не джунглі? Хіба не Амазонка?» – зауважив ведучий.

Стохід – найдовша та найчистіша річка Волині. 188 кілометрів заплутаних русел, проток та рукавів – справжній рай для тих, хто хоче відчути себе першовідкривачем.

«Таке відчуття, що я потрапив у зовсім інший світ, – прокоментував Дмитро. – Наша Амазонка чимось навіть краща, ніж справжня. Принаймні крокодилів тут немає точно».

Продовжуючи свою подорож мальовничою Україною варто побачити дивовижну і масштабну красу гірської системи Карпат.

Дмитро Комаров разом із командою піднялися на гелікоптері, щоб показати 7 українських гір. Розпочали із найбільшої із них — Говерли. Наступними вершинами стали Петрос, Ребра, Гутин Томнатик та Бребенскул — 2 за висотою гора в Україні. Далі було підкорено одну із найкрасивіших, на думку Дмитра, вершину — Піп Іван. Останньою — стала гора Менчуп.

Одним із туристичних місць, про яке розповідав телеведучий, стала секретна радіолокаційна станція на вершині гори Томнатик в Українських Карпатах — «Памір».

Далі вирушаємо до національного природного парку «Синевир», розташованого у Хустському районі Закарпатської області. При ньому діє Центр реабілітації бурих ведмедів: там тваринам, які постраждали від перебування у неволі, допомагають адаптуватися до нормального життя.

 Українцям є чим пишатися і є що показати світу!