Вверх
Дать отзыв

Здоров'я: 5 симптомів, які ніколи не слід ігнорувати

Виникнення даних симптомів свідчить про проблеми зі здоров'ям, які ніколи не слід ігнорувати.

2 мин на прочтение27 Июля 2021, 08:38
5 симптомів, які ніколи не слід ігнорувати 5 симптомів, які ніколи не слід ігнорувати
Поделиться:

Про симптоми, які можуть вказувати на патології, що вимагають обов'язкового обстеження і лікування, пише видання Express.

Втрата нюху. Його не слід ігнорувати, оскільки подібною ознакою може заявляти про себе коронавірусна інфекція. Крім COVID-19 провокувати порушення нюхової функції здатні і інші патології, включаючи серйозні і небезпечні.

Застуда, грип, синусит, сінна лихоманка - все це може позбавити людину здатності розрізняти запахи, хоча і панікувати через них не варто.

Пухлина - та причина, чому втрату нюху ніколи не слід ігнорувати. Новоутворення, що викликає подібний симптом, може виникати як в носових ходах, так і в мозку, вказуючи на проблему з нюхової цибулиною (частина мозку, яка обробляє запахи).

Хвороба Паркінсона - раннім симптомом невиліковного неврологічного захворювання також є атрофія хорошого нюху. Людині старшого та похилого віку, у якого вона виникає, потрібно обов'язково обстежитися у лікаря.

Постійна втома. Звичайно, в житті сучасних людей досить чинників, які змушують відчувати себе розбитим і втомленим. До того ж коронавірусна інфекція може провокувати занепад сил, навіть якщо людина після неї вважається видужалою. Але це не вся причина, яка пояснює, чому свою втому ви ніколи не повинні ігнорувати. За почуттям фізичного виснаження можуть ховатися захворювання, з якими потрібно обов'язково звертатися до лікарів.

«Постійна втома може бути ознакою анемії, проблем з щитовидною залозою, хвороб серця, діабету, целіакії або раку», - цитує Express експертів.

Біль, що віддає в щелепу, спину або шию. Не ігноруйте її, оскільки такий біль може бути ранньою ознакою серцевого нападу, особливо у жінок. Головне, на що слід звернути увагу, - відчувається дискомфорт схожий на здавлювання. Інші менш відомі симптоми інфаркту включають слабкість або запаморочення, задишку, нудоту або блювоту.

Спалахи світла в очах. Для людей, які страждають на мігрень, даний розлад зору може означати наближення нападу. Однак іноді цей симптом є попередженням про відшарування сітківки - небезпечний процес, що вимагає оперативного звернення до лікаря і лікування через можливе незворотнє пошкодження зору.

Поколювання в руках чи ногах. Ігнорувати дане відчуття небезпечно - однією з його причин може бути невропатія, що виникає внаслідок високого рівня цукру в крові (гіперглікемії) і діабету. Крім того, поколювання або печіння в руках, ногах або тулуб може бути ранньою ознакою розсіяного склерозу.

До слова, психологи назвали вісім секретів привабливості людини.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото: «Еда легко»
Безе на палочке (швейцарская меренга) – простой и оригинальный десерт только из четырех ингредиентов
1 мин на прочтение2 часа назад
Фото: Телеграмм-канал «Садовник»
Сочетание мускари и тюльпанов: удачно создающие цветы яркую весеннюю композицию (ФОТО)
1 мин на прочтение2 часа назад
Гороскоп для всех знаков зодиака на 19 апреля
Проведите время в одиночестве: гороскоп на пятницу, 19 апреля
2 мин на прочтениеВчера
Как правильно взбивать яйца с сахаром
Рецепты Пасхи: как правильно взбивать яйца с сахаром
1 мин на прочтениеВчера
Закарпатские медики по дороге в больницу запустили сердце пациенту
2 мин на прочтениеВчера
Для восстановления Украины нужны современные низкоуглеродные технологии - Минэкологии
1 мин на прочтениеВчера
На завтра синоптики объявили 2 уровень опасности: половину Украины накроют морозы
1 мин на прочтениеВчера
В Минагро обсудили вопросы поставок семян украинской кукурузы на европейские рынки
1 мин на прочтениеВчера