Вверх
Дать отзыв

Забили автоматами жінку, в будинок кинули гранату: таліби вбили матір чотирьох дітей

Трагедія сталась у середині липня в селищі на півночі Афганістану.

1 мин на прочтение19 Августа 2021, 10:07
Забили автоматами жінку, в будинок кинули гранату: таліби вбили матір чотирьох дітей Забили автоматами жінку, в будинок кинули гранату: таліби вбили матір чотирьох дітей
Поделиться:

Про моторошну смерть стало відомо від 25-річної дочки убитої. Вона розповіла, що її матері було 45 років і бойовики руху Талібан в Афганістані так зреагували на відмову у приготуванні їжі.  Таліби три дні поспіль приходили до її матері та вимагали приготувати їжу для 15 бойовиків, але вона врешті-решт відповіла, що бідна та не може цього зробити, повідомляє CNN.

Дочка жінки сказала, що бойовики почали бити її, поки вона не знепритомніла, і забили автоматами до смерті. Після цього таліби кинули в будинок гранату та пішли, коли почалась пожежа. 

Офіційно Талібан заперечує вбивство, але свідки та місцева влада підтверджують слова дівчини.

CNN пише, що, коли таліби були при владі в Афганістані в період із 1996 до 2001 рік, вони закрили школи для дівчат і заборонили жінкам працювати. Тих, хто не підкорявся їхнім наказам, били.

Зараз таліби змушують усіх жінок носити паранджу. Деякі не встигли її купити або не можуть це собі дозволити — за словами однієї жінки, ціни на паранджу виросли вдесятеро після захоплення Афганістану талібами.

Нагадаємо, 150 громадян України з Афганістану евакуював приватний літак.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost