Лікарі пояснили, яке харчування покращує здоров'я та збільшує тривалість життя

1 мин на прочтение04 Марта 2021, 06:30
а

Науковці розповіли про найздоровіший раціон

Вживання строго певної кількості фруктів і овочів щодня дозволить максимально збільшити тривалість життя. До такого висновку прийшли вчені з США. Повідомляє cnbc.com.

Дослідники з Гарвардської школи охорони здоров'я довели, що споживання двох порцій фруктів і трьох порцій овочів щодня пов'язано з більш низьким рівнем смертності й максимальною тривалістю життя. А якщо просто збільшити кількість фруктів і овочів в раціоні, то це не призведе до якихось додаткових переваг. Так що вчені з США розрахували оптимальне дозування надзвичайно важливих для нашого здоров'я продуктів харчування, які дозволяють запобігати серйозних хронічних захворювань.

Але далеко не всі фрукти та овочі однаково корисні в цьому плані. Зокрема, особливу увагу потрібно приділяти зеленим листовим овочам, включаючи шпинат, різні види капусти й салат. Корисні овочі з бета-каротином і цитрусові, а також ягоди. При цьому овочі з високим вмістом крохмалю на кшталт картоплі, кукурудзи та гороху, а також фруктові соки, не знижували в ході дослідження ризик смерті або хронічних захворювань.

Для проведення досліджень вчені з Гарварду спостерігали більш ніж за 100 000 дорослих жінок і чоловіків. Період спостереження склав 30 років з 1984 по 2014 роки. Всі добровольці проходили через анкети, в яких розповідали про частоту прийомів їжі та її склад. Анкетування проводилося кожні два-чотири роки.

Раніше ми розповідали, який хліб найкорисніший, а який найнебезпечніший для здоров'я.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: