Вверх
Дать отзыв

Як побороти віруси: топ 3 гаджетів для очищення повітря

4 мин на прочтение02 Октября 2020, 17:32
pixabay pixabay
Поделиться:

Пандемія COVID-19 в Україні вирує. Жорсткого локдауну у країні немає. Отже, українці чи не щодня потрапляють до місць із великим скупченням людей, де в повітрі висока концентрація шкідливих організмів. Працюють школи, дитячі садочки, офіси. Громадський транспорт, хоч і з обмеженнями, але теж працює.

Ризик підхопити вірус виріс. А особливо це стосується закритих приміщень. Навіть наших із вами осель. Приватне житло без правильного провітрювання теж може бути середовищем для існування шкідливих мікроорганізмів.

Запобігти поширенню вірусів або знизити ризик зараження можна дуже простим і дієвим способом: постійно та ретельно провітрювати всі приміщення повністю відкритими вікнами. Принаймні таке радить Всесвітня організація охорони здоров’я.

Слід пам’ятати, що відкриті «на провітрювання» вікна не дають потрібного ефекту.

Є в такій рекомендації й «підводні камені». В холодну пору року постійно відкриті вікна у школах, офісах і поліклініках не лише підвищують ризик застудитися. Це також збільшує витрати на опалення приміщень.

Останнім часом для очищення повітря активно використовуються бактерицидні рециркулятори, які знезаражують повітря за допомогою ультрафіолетового випромінювання, рециркулятори, які фільтрують повітря, та мийки повітря.

Розглянемо, чим відрізняються ці технології.

Бактерицидний рециркулятор

Antibact Air є однією з провідних торгових марок, що використовує такий метод очищення та знезараження повітря. TM Antibact Air входить у групу компаній TECHNICIANS GROUP, яка понад 10 років спеціалізується на високотехнологічних інженерних рішеннях у сфері вентиляції, очищення повітря та води, а також виробництва спецприладів медичного призначення, в тому числі бактерицидних опромінювачів та рециркуляторів.

Принцип роботи бактерицидного рециркулятора досить простий: повітря за допомогою вентиляторів потрапляє в рециркулятор, де піддається ультрафіолетовому опроміненню, під впливом якого гинуть віруси, бактерії та мікроорганізми. У той самий час ультрафіолетові промені приховані всередині корпусу, що робить прилад абсолютно безпечним для його використання у присутності людей.

Для нього не потрібно нічого, крім звичайної побутової розетки, тож рециркулятор бактерицидний може стати одним із найдешевших і найефективніших доповнень до профілактичних засобів боротьби з поширенням COVID-19.

Antibact Air — прилад із лабораторно доведеною ефективністю!

Рекуператор

Альтернативне рішення провітрювання за допомогою вікон — енергоощадна вентиляція зі збереженням тепла українського виробника Ventoxx.

Рекуператори Ventoxx — це невеликі прилади, що встановлюються в окремих кімнатах або класах у товщу стіни. Рекуператор безшумно і повністю автоматично провітрює приміщення і зберігає до 91 % тепла в кімнаті або кабінеті. Принцип його роботи простий: брудне повітря, проходячи через керамічний теплообмінник, віддає своє тепло і виходить на вулицю. Потім вентилятор перемикається на приплив свіжого повітря ззовні. Проходячи через нагрітий теплообмінник, свіже повітря насичується його теплом і надходить в приміщення вже кімнатної температури. Додатковий комфорт забезпечують фільтри, встановлені на рекуператорах Ventoxx. Вони запобігають потраплянню в будівлю комах і пилу. Встановлення таких приладів триває не більше двох годин і не потребує ремонту стін.

Мийка повітря

Мийка повітря — прилади, які не мають недоліків: прості в експлуатації, не потребують витратних матеріалів, споживають мало електроенергії, мають кабель із регульованою довжиною. Прилад створює унікальну можливість щодня дихати природно зволоженим, чистим повітрям. Зволоження та очищення повітря не потребує застосування хімікатів. Зволоження повітря відбувається завдяки самокерованому принципу «холодного» випаровування. За допомогою системи пластикових дисків вода перетворюється на мікроскопічний водяний пил, який зволожує повітря та очищає його від мікрочастинок бруду.

Диски виготовлені з пластику і мають ребристу форму, яка завдяки своїм фізичним властивостям не дозволяє воді відразу стікати у піддон, тому барабан завжди вологий. Повітря, що нагнітається всередину приладу вентилятором, проходить через диски, несучи із собою молекули води, а найдрібніші частинки пилу залишаються на дисках. Процес очищення ідентичний тому, який відбувається в природі під час дощу: природне промивання повітря.

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.