Телеграм-канал «Дача. Сад та город UA🇺🇦» розкриває два секрети вирощування якісної моркви.
✔ При проріджуванні морквяних посівів виділяється запах моркви. На цей запах прилітає морквяна муха, яка починає відкладати яйця. Якщо не вжити ніяких запобіжних заходів, моркви не буде. Тому розведіть у 10 л води 1 ст. л. меленого червоного чи чорного перцю й обробіть свої посіви, перш ніж почнете проріджувати моркву.
✔ Тоді, коли проведете друге проріджування (це може бути протягом липня місяця), пролийте грядку моркви таким розчином: на 10 л води додайте борну кислоту та марганцівку по 2-3 г кожного компоненту. На 3-4 м2 повинно піти відро розчину. Повторити таку процедуру необхідно днів через 18-20. Перед кожним застосуванням цього розчину ретельно полийте грядки простою водою, а після просапуйте міжряддя.
Після такого догляду ваша морква виросте чиста, не гнила та не пошкоджена черв’яками.
Також ми розповідали про три аптечні лайфхаки для саду й городу.