Види зубного болю і що в таких випадках робити

1 мин на прочтение01 Августа 2022, 00:38

Не завжди треба негайно бігти до лікаря, хоча зазвичай краще не зволікати.

Усі, хто знає, що таке зубний біль, можуть підтвердити: це відчуття має безліч відтінків. Про них розповідає спеціалізований Телеграм-канал «Стоматологія по-простому».

Короткочасний гострий біль. Пульсуючий біль часто виникає через вживання солоної, кислоï або солодкоï їжі. Пiсля усунення подразника може зникнути.

Непрохідний біль, збільшується вночі. Основна причина таких больових відчуттів — пульпіт (запалення нерва). При лежачому положеннi бiль може іррадіювати (віддаватися) у вухо, шию, око і скроню. Небажано постійно приглушувати цю проблему прийомом знеболювальних. 

Сверблячий біль із появою набряку. Одна з причин такого дискомфорту — гінгівіт. Потрібно терміново звернутись до лікаря.

Що робити при зубних болях? Самозрозуміло, що поява таких відчуттів вказує на наявність проблем з ротовою порожниною, а найкраще рішення для того, щоби позбутися зубного болю — це відвідування стоматолога, і то швидко.

Якщо постійно приймати знеболювальні для зменшення інтенсивності болю, можна відкласти прийом, але ви не позбавитись від проблеми в жодному разі.

Тому, при найменших відчуттях чогось підозрілого, появі болю, постійному застряганні їжі між певними зубами або чогось іншого, бажано в найкоротші терміни звернутися до стоматолога.

Також стоматолог розповідає, чи варто чистити зуби пастою з фтором.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: