Вчені назвали продукти, що розвивають пам’ять та увагу
Серед чемпіонів із поліпшення пам’яті — шпинат, броколі та капуста калі.
Дослідники давно довели, що певні продукти здатні посилити роботу головного мозку та поліпшити когнітивні здібності, зокрема пам’ять і увагу. Про це повідомляє CommentsUA.
Лосось. Ця риба, як і інші жирні сорти риби, містить у своєму складі багато вітамінів і ненасичених омега-3 жирних кислот, необхідних для правильного функціонування нервової системи. Експерти рекомендують за тиждень з’їдати мінімум одну порцію лосося або сайри, сардини, палтуса тощо.
Чорниця та лохина. Починається сезон ягід, тож збагачуйте свій раціон чорницею та лохиною, тому що вони містять речовини, які поліпшують пам’ять і здатність до опанування нової інформації. Вчені з Гарварда довели, що регулярне вживання цих ягід позитивно позначається на роботі головного мозку.
Яйця. Ті, чия дієта багата вітамінами групи В і особливо холіном, показують кращі результати в тестуванні роботи мозку. Холін належить до речовин, з допомогою яких будується наш організм, і необхідний для правильного функціонування мозку. Цю речовину можна знайти в бобових, яйцях і птиці.
Капуста. Американські дослідники з’ясували, що вікові погіршення пам’яті менш вірогідні у тих, хто їсть багато овочів. Серед чемпіонів із поліпшення пам’яті — шпинат, броколі та капуста калі.
До слова, флебологи назвали чотири категорії людей, які входять до груп ризику варикозу.