Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Австралійські пожежі приголомшили світ: є загиблі, більше тисячі будинків зруйновано

Австралійські пожежі приголомшили світ: є загиблі, більше тисячі будинків зруйновано

1 мин на прочтение05 Января 2020, 20:24
Поделиться:

Після смертельних чагарникових пожеж вогонь в Австралії дійшов до лісів. Він знищив щонайменше 1 200 будинків у штатах Новитй Південний Вельс і Вікторія, повідомляє ВВС.

Фото: AFP

Цього тижня пожежі знищили 381 будинок у Новому Південному Вельсі та 43 - у Вікторії, щонайменше 17 людей зникли безвісти.

Фото: AFP

Місцева влада оголосила тижневий надзвичайний стан, починаючи з минулої п'ятниці. Надзвичайний стан дозволить провести примусову евакуацію та перекрити дороги штату.

Фото: AFP

"Ми повинні зберегти життя і майно наших громадян", - заявила у четвер прем'єр-міністр штату Новий Південний Вельс Гледіс Береджіклян.

Фото: AFP

Рятувальники наказали туристам терміново покинути узбережжя Нового Південного Вельсу до суботи.

Фото: GETTY IMAGES

Різноманітні організації повідомляють про гігантську кількість загиблих тварин. Називають цифри у пів мільярда особин чи навіть більше мільярда.

На жаль, людських жертв уникнути теж не вдалося. Двох людей знайшли мертвими в окремих машинах у середу вранці. Крім цього, загинули батько й син, які залишилися, щоб захистити свій будинок і сільськогосподарське обладнання. Також загинув 28-річний пожежник-волонтер - вітер перевернув його пожежну машину.

Фото: GETTY IMAGES

Австралія посідає одне з найперших місць у світі за кількістю викидів парникових газів на душу населення.

Фото: Reuters

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.