Вверх
Дать отзыв

Унікальну міністатую знайшли в Греції: таких ідолів дарували Зевсу

На міністатую натрапили під час розкопок в одному з найвідоміших святилищ у Стародавній Греції.

1 мин на прочтение20 Марта 2021, 20:20
 Науковці знайшли бронзову міністатую, якій понад 2,5 тисячі років Науковці знайшли бронзову міністатую, якій понад 2,5 тисячі років
Поделиться:

Древні цивілізації дають про себе знати постійно, єдине, потрапляють до рук лише уважних людей. Принаймні, остання знахідка підтверджує це: неуважна особа ніколи б не знайшла те, що вдалося побачити науковцям в Греції.

Дослідники з Греції випадково розкопали бронзового ідола у вигляді бика віком більше, ніж 2,5 тисячі років на території археологічної локації в древній Олімпії.

Як мповідомляє Reuters із посиланням на міністерство культури Греції,  на міністатую натрапили під час розкопок в одному з найвідоміших святилищ у Стародавній Греції.

"Один із рогів бронзового ідола стирчав із землі після рясних опадів. Статуетку знайшли цілою, поруч із храмом давньогрецького бога Зевса. Знахідку передали в лабораторію для консервації", - ідеться у повідомленні.

Археологи вважають, що ідол міг бути одним із тисяч подарунків, принесених Зевсу в 1050-700 рр. до н. е. Бики та коні відігравали важливу роль у житті давніх греків і тому їх статуетки часто присвячувались богам.

До слова, раніше світ вразила  ще одна знахідка:   науковці знайшли золоті скарби та біблійні манускрипти часів Ісуса Христа (відео).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.