Вверх
Дать отзыв

Українські COVID-сертифікати прийматимуться в усіх країнах

Хоча наразі вони працюють у тестовому режимі та не виключено, що виникнуть додаткові перешкоди під час перетину кордону.

1 мин на прочтение01 Июля 2021, 15:13
COVID-сертифікат COVID-сертифікат
Поделиться:

Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я України Роман Родина під час прес-конференції «Сезон відпусток: як подорожувати Україною та за кордоном безпечно».

Він пояснив, що українські ковідні сертифікати видають в електронному вигляді. Від сьогодні така можливість працює в тестовому режимі. Українські ковідні сертифікати визнаватимуть в усіх країнах ЄС. Відпрацьовується питання сертифікатів для осіб, які отримали першу чи другу дозу вакцини не на території України. Однак Роман Родина наголосив, що в окремих країнах можуть бути додаткові вимоги для перетину кордону — окрім сертифікату може знадобитися зробити тест, також деякі країни вимагають, щоб із дати другої дози минуло 14 днів.

Очільник ЦГЗ нагадав, що є три підстави для отримання COVID-сертифікату: повний курс вакцинації (діє 180 днів), негативний тест на коронавірус (діє 72 години з моменту забору матеріалу) або задокументований факт перенесення COVID-19 (діє 180 днів).

Роман Родина пояснив: якщо дані про вакцинацію двома дозами чи хвороби є в електронній базі МОЗ, то потрібно оформити запит, щоб згенерувати COVID-сертифікат. Але слід простежити, щоби транслітерація прізвища й імені у сертифікаті збігалася з даними закордонного паспорту.

Ми вже розповідали, що з 1 липня в Україні запрацюють COVID-паспорти.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.