У японські громадські туалети почали їздити екскурсії: ось як це відбувається в Токіо (ФОТО)

1 мин на прочтение08 Апреля 2024, 18:56
Турист оглядає один із громадських туалетів під час туристичної екскурсії Tokyo Toilet Shuttle Tour у районі Сібуя у Токіо, Японія, 4 квітня 2024 року. Фото: Reuters

«Тут кожна громадська вбиральня настільки відрізняється від інших, що це постійно нові відкриття».

Поряд із оглядом храмів та квітучої сакури гості Токіо тепер можуть приєднатися до «прощі» за більш сучасними чудесами міста, а саме громадськими туалетами. На двогодинну екскурсію громадськими вбиральнями Tokyo Toilet Shuttle Tour її творцю Пенелопу Панчук надихнув фільм «Ідеальні дні» про чистильника туалетів у районі Сібуя.

«У США чи Франції, звідки я родом, ви намагаєтеся не ходити до громадських туалетів. А тут, у Токіо, ви йдете у вбиральні, бо вони чисті, безпечні і кожна з них настільки відрізняється від інших, що це постійно нові відкриття», — каже вона.

Екскурсії розпочались у березні, коли падіння курсу єни зробило Японію більш доступною для туристів. Деякі «пам'ятки» оснащені очисними спреями, підігрівом, музикою й іншими функціями. «Дзеркало» показало громадські туалети, що стали технологічними й архітектурними пам'ятками японської столиці, до яких почали їздити екскурсії.

[gallery id=191]

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: