У понеділок, 18 березня, у православних розпочався Великий піст. Він триватиме сім тижнів і завершиться перед Великоднем, який цього року припадає на 5 травня. Про особливості цього посту розповідає «Дзеркало».
Великий піст вважається найсуворішим — він вводить найбільшу кількість обмежень для вірників. Мета посту полягає в покаянні та підготовці до свята Світлого Христового Воскресіння. У його основі — лише добровільне свідоме самообмеження заради визволення духовних сил. Пост передбачає не лише помірність у їжі, а й відмову від розваг.
Для кожного дня Великого посту є певні обмеження, яких, за можливості, варто дотримуватися:
На весь час посту рекомендують виключити м'ясо та ковбасні вироби, а також яйця та молочні продукти. При цьому від суворого дотримання правил звільняються діти, вагітні та жінки-годувальниці, люди похилого віку, а також хворі люди, на здоров'я яких відмова від продуктів позначиться негативно.
Священики нагадують, що ті, хто з поважних причин не дотримується обмежень, може постити, обмежуючи себе у смакових надмірностях: солодощах, делікатесах та інших ласощах.
Більше новин читайте на GreenPost.