Вверх
Дать отзыв

У Луцьку відходи з очисних споруд перероблятимуть на добриво

Така переробка — це європейська практика.

1 мин на прочтение07 Октября 2021, 14:32
Фото:
КП «Луцькводоканал Фото: КП «Луцькводоканал
Поделиться:

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» отримало всі необхідні дозволи для переробки мулу, який залишається в очисних спорудах, на органічне добриво. Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

«КП «Луцькводоканал» — перше підприємство серед водоканалів України, яке розробило й отримало всі необхідні дозвільні документи на здійснення процесу виробництва, фасування та реалізації органічного добрива з біомулу для потреб сільського господарства», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у міськраді, переробка мулу на добриво та його збут сільгосппідприємствам — європейська практика, яка відтепер з’явиться і в Україні. Це допоможе вирішити проблему із переробкою мулу, що лишається на очисних спорудах підприємства після проходження всіх етапів очищення.

Мулові карти будуть розвантажені, а сільськогосподарські підприємства отримають безпечне добриво, яке значно збільшує врожай. Експертизами доведено цілковиту безпеку та високу ефективність такого добрива.

У мерії зауважили, що від процесу переробки виграє насамперед Луцька територіальна громада, адже мул не буде накопичуватися в очисних спорудах і не створюватиме потенційної небезпеки для екології.

Нагадаємо, що 200 тис. т ртуті з київського заводу «Радикал» можуть вивезти у Чорнобильську зону.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.